Predsednik vlade dr. Miro Cerar je osebno odgovoren za vrnitev koroških dečkov!

V Gibanju za otroke in družine ter v Odboru za varstvo pravic vnukov in starih staršev se čudimo potezi predsednika Vlade Mira Cerarja, ki je ministrico Anjo Kopač Mrak danes poklical na zagovor zaradi podaljševanja ujetništva koroških dečkov in - ni naredil nič.

"Gre za izredno resno zadevo, tudi tragično. Po tej odločbi vrhovnega sodišča sem zaskrbljen. Takoj ko se vrnem iz tujine, se bom moral z ministrico usesti, se pogovoriti, pa tudi sicer bo treba sprejeti zelo jasna stališča." To je Miro Cerar izjavil, kot odziv na odločitev Vrhovnega sodišča, da so bili nezakoniti vsi postopki odvzema koroških fantkov, 20. oktobra 2016.

Ministrico je na sestanku 27.10. spremljal predsednik stranke SD Dejan Židan, ki je že v prvem odzivu na sodbo Vrhovnega sodišča prepričano izjavil, da bo ministrica ostala na položaju. Zaskrbljenost predsednika Vlade  je bila očitno le slepilo za zgrožene ljudi, saj se je Židanova napoved potrdila. Tudi ministrica se je po srečanju s Cerarjem pohvalila, da ji predsednik Vlade ni naložil takojšnje vrnitve koroških dečkov, niti je ni odstavil, s čimer bi lahko novi minister nemudoma ukrepal in vrnil koroška dečka babici in dedku.

S tem je predsednik vlade Miro Cerar  prevzel nase osebno odgovornost v zadevi koroških dečkov ter z Anjo Kopač Mrak postal so-kršitelj človekovih pravic vnučkoma in starim staršem!

Ministrica že nekaj dni povsem protipravno zadržuje koroška dečka v rejništvu, čeprav je Vrhovno sodišče jasno povedalo, da gre pri odvzemu koroških dečkov za niz nezakonitih postopkov in odločb ter za nezakonite označilo vse pravne akte v tej zadevi.

Franci Donko in Metka Zevnik, Gibanje za otroke in družine.si, Odbor za varstvo pravic vnukov in starih staršev

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top