Predstavitev knjige zdravnika dr. Matjaža Zwittra: Pogovarjamo se o evtanaziji

V torek, 24. september 2019, ob 11. uri, dvorana Slovenske matice, Kongresni trg 8, Ljubljana, predstavitev knjige dr. Matjaža Zwittra Pogovarjamo se o evtanaziji.

Prof. dr. Matjaž Zwitter je 41 let delal kot specialist onkologije z radioterapijo na Onkološkem inštitutu v Ljubljani. Kot zdravnik je sedaj upokojen, še vedno pa dela kot predstojnik Katedre za medicinsko etiko in pravo Medicinske fakultete Univerze v Mariboru. Na osnovi temeljite analize in svojih bogatih izkušenj pri zdravljenju starejših in težko bolnih je pripravil knjižno raziskavo, ki opozarja na nevarnosti uzakonitve pravice do evtanazije pri nas. Njegov knjižni prispevek ima neprecenljivo vrednost za nadaljnji razvoj debat o evtanaziji v Sloveniji in srednji Evropi.

Vabljeni tudi na Posvet o pasteh evtanazije, ki bo 28.9.2019 ob 18.00 v Antonovem domu na Viču v Ljubljani. Sodelujejo: 


Msgr. dr. Anton Stres, upokojeni ljubljanski nadškof in metropolit, predsednik Komisije pravičnost in mir pri SŠK,
Prof. dr. Boštjan M.Zupančič, dolgoletni sodnik Ustavnega sodišča RS in sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice,
doc. dr. Andrej Naglič, pravnik; strokovnjak na področju mednarodnega in cerkvenega prava,
mag. Mateja Lopuh, dr. med., specialistka iz anesteziologije in intenzivne terapije, vodja Centra za interdisciplinarno zdravljenje bolečine in paliativno oskrbo, Splošna bolnišnica Jesenice
Sestra Emanuela Žerdin, dipl. teologinja in med. sestra – redovnica, sodelavka hospica,
France Cukjati, dr. med., teolog, politik - dolgoletni poslanec ter predsednik Državnega zbora RS,
Primarij Tone Kunstelj, dr.med., pediater; pričevanje,
Metka Zevnik, predsednica Glas starih staršev Slovenije.

Priporočamo!

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top