Preroška sporočila Marije na Kureščku

Te zanimajo preroštva? Mene tudi, vendar tista, ki so Božja beseda Njegovim otrokom. Ta pa morajo biti tudi potrjena. Pred kratkim smo v ožjem krogu stranke Za otroke razglabljali o naši domovini. Z Janezom sva obujala spomine na preroštva, ki so bila dana glede osvoboditve Slovenije izpod jarma Jugoslavije. P. Tardif je na seminarju v Sloveniji povedal, da je v molitveni drži imel vizijo 6 ladjic, ena se je oddvojila in šla po svoje. Preroštvo se je tikalo osamosvojitve Slovenije. Zapisal ga je v svojo knjigo. Drug duhovnik /ne spomnim se več imena/ je na srečanju na Krku dobil preroško besedo in je dejal nekaj let pred osamosvojitvijo, da bo Slovenija svobodna, vendar bomo morali še veliko premoliti.

Zame najmočnejša in dokazljiva in potrjena preroštva, pa se tičejo sporočil s Kureščka, ki jih je vedno pred objavo pregledovala nadškofija, da bi ugotovila skladnost s katoliškim naukom. Spomnim se, da je jeseni leta 1990 bil p. Tardif v Ljubljani. Takrat smo naša širša družina prvič čudeže, o katerih smo poslušali v evangelijih, gledali v živo! Naših 5 otrok /otroci mojih sestra in moja hči/ v starosti od 3 do 16 let so bili tako ganjeni, da so jim tekle solze, ko so videli čudovita Božja dela. Mož, ki je na stadionu negiben ležal na bolniški postelji, je po molitvi zaplesal z ozdravljeno žensko, ki je tja prišla z dvema berglama, domov pa odplesala. No in tistega oktobra je pri sveti maši na Kureščku, ki je bila takrat še pod milim nebom, pri pridigi p. Grafenauer, ki  je presojal tudi glede dogodkov v Medjugorju, dejal, da se bo zgodilo nekaj velikega, še mnogo večjega, kot je bilo dogajanje na seminarju p. Tardifa. Meni se je takrat zdelo nemogoče, da je lahko še kakšna večja stvar in večji dokaz, da Bog živi in nas ljubi, kot je bilo morje čudežev na srečanju s p. Tardifom. Pa je bila.

Marija se je prvič prikazala na  Kureščku 10. 02. 1990, kjer je dajala vsakomesečno sporočila vse do leta 1999. Na tem prvem prikazanju na Kureščku je dejala tudi:

» To bo milostni kraj, kraj ozdravljanja dušnih bolezni in ran. Kdor se bo na tem kraju z vero zatekel v moje in Sinovo Srce, bo ozdravljen in deležen miru, ki ga lahko dajo samo nebesa«

O dogajanju in vsa sporočila si lahko pogledate na linku www.Kurescek.org.

Že takoj naslednji mesec, v marcu 1990, pa je prvič povabila, da se v maju 1991 vsako soboto združujemo na Kureščku, pa da naj molimo in se postimo za mir, spravo med narodi,... kar meni ni šlo v glavo, saj smo ja baje živeli v Jugoslaviji med seboj v bratski slogi, medsebojni ljubezni in popolnem miru,...

"Kurešček 3.3.1990

Hvaljen Jezus! Mir, mir naj bo med vami! Bog je vaš mir. Spreobrnite in spokorite se! Bodite nosilci in delilci miru. Mir naj zavlada med vami in Bogom ter med ljudmi.

Kličite, vabite k narodni, sosedski in družinski spravi! Skrbno pripravite srečanje vseh, ki se želijo spraviti, ki si želijo, da bi odpustili in da bi jim bilo odpuščeno. Na to srečanje povabite vse, ki želijo biti deležni Božjega miru, ne glede na narodnost.

Srečanje naj bo v maju 1991. To naj bo mesec sprave. Začnite prvega maja in nadaljujte ob vseh sobotah v tem mesecu. Že zdaj se pripravljajte s postom in molitvijo......"

Nato je prav vsak mesec v sporočilih nagovarjala k molitvi, postu in povezovanju v majhnih in velikih molitvenih občestvih za spravo, mir, milosti....... 

Pa res nič nismo razumeli, smo pa zaupali, da je zadeva resna in da bo Bog z nami. In smo prihajali, molili, se postili,... kasneje smo v okviru Katoliške karizmatične prenove organizirali 24-urno vsakodnevno molitev za domovino.

"Kurešček, 6. oktobra 1990

... Vaše molitve za spravo ne bodo ostale brez Sinovega in mojega odziva. Z veliko skrbjo se pripravljajte na mesec sprave...."

Uf, kako imenitno, čudovito! In nato je v decembru povabila:

"Kurešček, 8. decembra 1990

... Zakaj ne vpijete in ne vabite k spravi? Zakaj držite mene in moja sporočila s Kureščka v skritosti? ... Na moj praznik Brezmadežnega spočetja vas še posebej vabim, da skrbno pripravite spravna srečanja. Post, molitev in zatekanje v moje Srce naj bo vaša pomoč!"

V začetku 1991 opogumlja:

"Kurešček, 5. januarja 1991

Ne bojte se, jaz sem z vami. Ostanite zvesti tudi v preizkušnjah, ki so pred vami....."

Februarja je spet spodbujala:

"Kurešček, 2. februarja 1991

...Z molitvijo in postom se pripravljajte na spravo, da boste deležni Božjega miru.

Molite, molite za mir v svetu. Satan z vso močjo napada in ogroža svetovni mir. Tudi Cerkev bo močno preizkušana. Molitev, post in življenje po evangeliju so najmočnejše orožje proti strašnim silam zla.

Jaz, vaša Mati, Kraljica miru, sem z vami. Ne bojte se! Živite moja sporočila. Bog je vsemogočen, zato je samo On vaš mir in vaša zmaga..."

Pa spet in spet spodbude in opomini, redno, prav vsak mesec. 

"Kurešček, 18. maja 1991

Hvaljen Jezus! Veselje, ki ga občutim zaradi vaše ljubezni do mene in mojih želja, bo poplačano z obilnim blagoslovom in mirom. Vi vsi boste žive priče...."

Junija opogumlja:

"Kurešček, 8. junija 1991

...Prihajajte k meni, vedno bom z vami. Ne bojte se temnih oblakov...

In nato, na dan natančno 10 let od pričetka Marijinih prikazovanj v Medjugorju, se je začela vojna v Sloveniji. Naše molitve so bile bogato poplačane. Že v začetku julija smo izvedeli:

"Kurešček, 6. julija 1991

O, blaženi mir, ki vam ga v teh hudih dneh daje moj Sin na mojo priprošnjo. Kdor je v tej preizkušnji nemiren, naj moli, umirilo se mu bo srce in dobil bo zaupanje v mojo priprošnjo...

Odpuščajte in si prizadevajte za mir in spravo…"

Pa spet rotenje:

"Kurešček, 8. februarja 1992

Marija Kraljica miru je bila solzna in je govorila z jokajočim glasom. 

Ko bi človeštvo, kristjani, posebej pa Hrvatje vsaj zdaj spoznali, kaj so zamudili, ko me niso poslušali! Deset let sem jih vabila, svarila in prosila, naj molijo za mir in si prizadevajo za spravo in Bogu vdano življenje. Večina ni sprejela mene, Božje poslanke, ne mojih svaril, ne vabil k posvečenju. Posledice in preizkušnje so strahotne. O, da bi vsaj zdaj spoznali mene, Kraljico miru, in me sprejeli ko Mater, po kateri govori Bog!

Nad jugom se zbirajo grozeči oblaki. Sloveniji ne preti več vojna nevarnost, pač pa vanjo vdira nevarna duhovna tema. Ta se bo zelo zvito skušala vtihotapiti v vse pore krščanskega življenja in delovanja. Škodovati krščanstvu in prevzeti državno oblast – to je njen glavni cilj. Iz Slovenije bo tema segala daleč naokoli…"

Žal se je ta prerokba uresničila. Vendar Marija nikoli ne pozabi na svoje otroke in tako nas spodbuja:

"Kurešček, 30. avgusta 1992

…To je moj kraj, kraj velikih milosti. Verujte in zaupajte mi. Moje in Sinovo Srce vas čaka…"

Privoščimo si kdaj to zadovoljstvo in pojdimo na Kurešček, še posebej v stiskah se zatekajmo v Marijino in Jezusovo Srce na tem milostnem kraju. Prosimo tudi za našo lepo domovino, da ne bi bila dežela smrtne sence, pač pa svobodnega življenja in Življenja za vse! Da bi v naši lepi domovini zavladala kultura življenja!

In nikoli ne pozabi klica iz  Apd 2,21: »In zgodilo se bo: vsak, kdor bo klical Gospodovo ime, bo rešen!«  Velja tudi za naju, zaupaj! Amen, amen, amen!

Magdalena Ganzitti

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top