Lepo vabljeni prostovoljke in prostovoljci za zbiranje podpisov!

Vlada nas s svojo trmoglavostjo spet sili, da preprečimo veliko škodo, ki jo hoče narediti. Tokrat gre za stotine milijonov EUR, ki si jih hoče »prijateljsko« razdeliti vladajoča elita. Potem ko vlada ni bila pripravljena na nikakršen dialog z neodvisno civilno družbo in stroko, je referendum ostal še edina možnost, da preprečimo novo več stomilijonsko krajo našega premoženja, kakršne smo že doživeli pri gradnji avtocest, sanaciji bank in gradnji TEŠ6. Sedaj je čas in priložnost, da to preprečimo.


Zakon je potrebno zavrniti, ker:

- BODO VLADNI IZBRANCI ZOPET V SVOJE ŽEPE POBASALI DENAR NAŠIH OTROK IN VNUKOV,
 
- ker je sporna vladna trasa tira po mnenju strokovnjakov močno precenjena. Plačali bomo najmanj 500 milijonov  EUR, obstajajo pa tudi realne ocene, da celo milijardo EUR preveč,

- je projekt tako nedodelan, da bodo vladni izbranci preko korupcije in izsiljevanj aneksov obogateli, še bolj kot pri projektu TEŠ6!

- proti Kopru potrebujemo sodobno, varno dvotirno progo, ki bo omogočala potniški in tovorni promet (tega sporni vladni projekt ne omogoča).

Na stojnicah pred upravnimi enotami po vsej Sloveniji bomo podpise začeli zbirali do četrtka 22. 6.

Lepo vas prosiva, da pomagate kot prostovoljec/ka na stojnicah po svojih zmožnostih - lahko več dni, lahko en dan, lahko tudi samo nekaj ur. Vse, ki ste pripravljeni pomagati prosiva, da to sporočite na el. naslov: zaotrokeindruzine@ gmail.com.

Ob prijavi za prostovoljca/ko sporočite naslednje podatke:
-          Ime, priimek, tel. št., sedež upravne enote ter kdaj ste pripravljeni pomagati
(Primer: Janez Novak, tel. št. 041 334 556, Celje, pomagal bom vse dni do 22 6. med 9.00 in 12.00 uro.)

Zbiranje podpisov za referendum proti spornemu vladnemu zakonu drugem tiru podpirata Gibanje za otroke in družine ter stranka Glas za otroke in družine.

Za vašo pomoč se vam vnaprej zahvaljujeva.

Lepo pozdravljeni,

Metka Zevnik in Aleš Primc

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top