Punca z otrokom

Pogost razlog za končanje življenja nerojenega otroka je, da dekleta niso prepričana, če bodo ostala s fantom oz. ali si tega sploh želijo. Mnogo otrok mora kmalu po spočetju umreti zaradi družbene klime, ki mlada dekleta z otrokom odriva na obrobje in jih gleda postrani. Kdor to dela, je soodgovoren za marsikatero končanje življenja nerojenega otroka. Prenehajmo s tem.

Tri kratke resnične zgodbe

1) Pred dvajsetimi leti sem se pogovarjal z mamo in očetom prijatelja. Mimogrede sem izvedel, da oče pravzaprav ni njegov biološki oče. Prijatelj je bil spočet v kratkotrajni zvezi z nekim moškim, ki je odšel in ni hotel o otroku nič slišati. Kmalu je mama spoznala novega fanta. Takoj na začetku mu je povedala, da je noseča. Sem rekel gospodu: »To je morala biti težka novica. Kako sta lahko ostala skupaj?« Odgovor me je presenetil in ga do pred kratkim nisem mogel dojeti. Rekel je: »Rad sem jo imel. Zame je bila punca, zato ker je bila noseča, še več vredna.« S punco se je poročil, otrok se je rodil, on ga je posvojil in ga imel tako rad, kot sina, ki se jima je rodil kasneje v zakonu. Gospod je bil garač, mesar, delal v težkih pogojih in je danes žal že pokojni. Težko so se prebijali. Iz njega je vedno odseval mir.

S punco se je poročil, otrok se je rodil, on ga je posvojil in ga imel tako rad, kot sina, ki se jima je rodil kasneje v zakonu.

2) Pred časom srečam uspešnega podjetnika. Spoštovanja vrednega, ki je podjetje in precejšnje premoženje ustvaril s pridnostjo in ustvarjalnostjo ter danes daje delo več kot petdesetim zaposlenim. Ob večerji me mimogrede vpraša: »Koliko otrok imate?« Povem mu, da tri. Na kratko se zamisli, obraz se mu pomrači, v oči stopijo solze. »Tudi jaz bi lahko imel tri… Žal imam samo dva… Ne veste, kako ga pogrešam… Takrat sva z ženo imela določene težave in sva se odločila, kot sva se…« Otrok bi bil danes star 25 let. Mož trpi po 25 letih. Kaj bi dal, da bi čas zavrtel nazaj!?

Mož trpi še po 25 letih. Kaj bi dal, da bi čas zavrtel nazaj!?

3) Še eno pričevanje: “Na začetku, ko sem ugotovil, da sem se zaljubil v žensko, ki že ima otroka, sem se prestrašil. Vsekakor nisem pričakoval tega kar se je zgodilo. Zaljubljen si, ampak taka situacija zahteva, da se zaljubiš v dva človeka, ne samo v enega. Skrbelo me je tudi, ker nisem poznal očeta otroka in takrat še nisem vedel kakšne odnose imata z mojo punco. Potem sem naredil kot običajno – prepustil sem se toku, da me nese. Prinesel me je do tukaj, kjer sem. Poročen z žensko, ki jo ljubim in najinim otrokom, ki je danes najstnik. Ne znam si več predstavljati, da ga ne bi bilo v mojem življenju. Tiste druge zgodbe, kako je biti z žensko, ki še nima otrok, ne poznam. Ampak zgodba, v kateri sem in jo živim, je čudovita.”

Tiste druge zgodbe, kako je biti z žensko, ki še nima otrok, ne poznam. Ampak zgodba, v kateri sem in jo živim, je čudovita.

Pravica do končanja življenja nerojenega otroka ima tudi moški zorni kot. Tudi moški smo žrtve končanja življenja nerojenega otroka n junaki zmage življenja. V odločitvi za življenje bodimo dekleta in fantje povezani. Podpirajmo se in v najtežjih preizkušnjah gradimo temelje naših odnosov in naše prihodnosti.

Fantje, ne bojte se punc, če imajo otroka. Oče, ki je sprejel nosečo dekle, je rekel: »Zame je bila punca, zato ker je bila noseča, še več vredna.« In bil je srečen človek.

Aleš Primc

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top