Skavti že 26. leto zapored v Slovenijo prinesli luč miru iz Betlehema

Sporočilo upanja in miru iz Betlehema je med nami.

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, člani Slovenske zamejske skavtske organizacije in Zveza tabornikov Slovenije so v soboto, 10. decembra, z drugimi evropskimi skavtskimi organizacijami že 26. leto zapored na Dunaju sprejeli luč miru iz Betlehema. V nedeljo, 11. decembra, so bili regijski sprejemi za Slovenijo v Trstu, Škofji Loki in na Ptuju, 13.12. pa so sporočilo miru predali tudi predstavnikom politike v parlamentu.

Pri skavtsko-študentski maši, ki bo v sredo, 14. decembra, ob 19. uri v cerkvi Marijinega oznanjenja na Tromostovju v Ljubljani, bodo luč miru iz Betlehema slavnostno predali tudi nadškofu Stanislavu Zoretu. Na sveti večer pa bomo luč miru po polnočnici odnesli tudi na svoje domove.

Skavti bodo luč miru odnesli tudi na Kredarico, sprejeli pa jo bodo še pri generalni policijski upravi, varuhinji človekovih pravic, pri vojaškem vikariatu in na nekaterih veleposlaništvih.

Podprimo dobrodelno akcijo zbiranja sredstev za otroke materialno ogroženih družin

Luč miru iz Betlehema je mednarodna dobrodelna akcija , ki jo je začela avstrijska televizijska hiša ORF, zdaj pa je razširjena že po vsej Evropi. Z njo skavti širijo sporočilo miru in zbirajo sredstva za socialno ogrožene družine. Prispevate lahko s prodajo svečk, prostovoljnimi prispevki in z SMS-donacijami (ključna beseda LUC1 ali LUC5 na 1919 v omrežjih Telekom, Telemach, Simobil, Debitel in Izimobil). Letošnji izkupiček bo namenjen otrokom materialno ogroženih družin.

V lanskem letu so skavti s pomočjo zbranih sredstev organizirali zimovanje za otroke iz socialno ogroženih družin. »Skozi skavtske aktivnosti vsak dan skrbimo za telesni razvoj otrok, učimo jih veščin, skrbimo za dejaven odnos med njimi in odraslimi, jih navdušujemo za služenje in dobra dela v družbi ter spodbujamo duhovni ter moralni razvoj, so povedali. »Ker vemo, da lahko damo več, kot zgolj svoj čas, ideje in dobro voljo na srečanjih, želimo otrokom iz družin v stiski podariti izkupiček letošnjega dobrodelnega namena LMB, saj bodo tako lažje napredovali v trdne osebnosti in odgovorne državljane. Otrokom slovenskih družin, ki kljub svojim talentom nimajo pravih sredstev, da bi jih uspeli razviti, bomo podarili novo možnost na poti uresničitve svojih potencialov. Želimo namreč, da bi zrastli v samostojne ljudi, ki bodo razvili čut do drugega in jim ne bo vseeno za svojo skupnost.«
Pomembno je da je plamen dostopen vsakomur, poudarjajo skavti.
Sprejmimo luč miru. Ko bodo sveče ugasnile, naj sveti v našem srcu in pomaga deliti sporočilo miru iz Betlehema.

Povzeto po Nova 24TV

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top