SLS poziva k zavrnitvi spremenjenega Družinskega zakonika na referendumu!

Preberite si izjavo za javnost, v kateri Slovenska ljudska stranka poziva k zavrnitvi novele Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih! 

V SLS ne vidimo nobenega razloga, da z redefinicijo družine spodkopavamo enega od temeljev slovenske in evropske družbe. Obžalujemo, da politika na nespreten način išče rešitve za odpravo ene protiustavnosti z drugo. Zamenjava očeta in matere s »partner 1« in »partner 2« namreč krši ustavni kategoriji očetovstva in materinstva, ki ju varuje 53. člen Ustave RS. Predlog tudi odvzema pravice osnovni celici slovenske in evropske družbe – družini, čeprav bi to lahko uredila v posebnem zakonu.

V vrednostni usmeritvi, ki bo naslednji teden predlagana na Statutarnem in Programskem Kongresu, se SLS opredeljuje kot moderna evropska ljudska stranka krščansko-demokratske usmeritve.

Za SLS je nedopustno, da bi bile kateremukoli državljanu in državljanki RS kršene človekove pravice in temeljne svoboščine, zato predlagamo, da se vse pravice istospolnih partnerjev uredijo v posebnem zakonu.

Volilno upravičeni državljani in državljanke RS so se na referendumu že enkrat vrednostno jasno ‎izrazili proti spremembam Družinskega zakonika na referendumu, 25. marca 2012. V SLS ugotavljamo, da predlagatelji novega zakona ZZZDR-D niso razumeli močnega glasu ljudstva, ki je bilo pred tremi leti proti sprejemu zakona. S kršitvijo Poslovnika DZ RS so v Združeni levici iz postopka še dodatno izločili ljudstvo, za kar niso imeli nobenega razloga, in je nedopustno, da so po nujnem in hitrem postopku spregledali njihovo sporočilo. Na to smo v SLS opozorili že ob vložitvi zakona v parlamentarni postopek po hitrem postopku.

Potrditev spremenjenega Družinskega zakonika bo privedel le do novih ideoloških delitev med državljani in državljankami RS, čemur v SLS odločno nasprotujemo. Zaradi takšnih in podobnih delitev, ki jih takšna politika namerno vzpostavlja, pa Slovenci že več kot 20 let plačujemo visoko ceno v kakovosti svojega življenja. SLS ne bo odprla posebnega računa za referendumsko kampanjo, naše člane, ki bi radi pomagali, pa pozivamo, da po svojih zmožnostih podprejo koalicijo Za otroke gre!, ki je pobudnik referenduma.
 

Več:

SLS.si

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top