Sporočilo Krekovega tabora: Spremenimo Slovenijo na bolje!

Včeraj je v Selcih pri Škofji Loki v čudovitem vzdušju potekal 2. Krekov tabor. Zbrane družine z otroki, mlade in stare starše je preplavljal optimizem ob prepevanju in sodelovanju v prisrčnem programu.

Osrednji taborski nagovor je imel Aleš Primc, taborske udeležence pa je srčno nagovorila tudi predsedniška kandidatka gospa Angelca Likovič. Udeleženci so se zelo razveselili tudi srečanja z Ivanom Omanom, prvim predsednikom Slovenske kmečke zveze in enem od ključnih nosilcev slovesnke osamosvojitve.

Zbrana množica je uživala v nastopih Gregorja Čušina, Aleksandra Mežka in čarovnika Tonija.

Izsek iz nagovora Aleša Primca.

"Drage in dragi prijateliice in prijatelji družin! Tukaj nismo samo, da bi se spomnili na dr. Janeza Evangelista Kreka, ampak zato, da bi mu bili podobni. Najprej tako, da ne bomo mislili in govorili, da se nič ne da izboljšati. To ni res! V težjih razmerah, kot so danes, je dr. Krek dokazal, da se da. Drugič nas dr. Krek spodbuja, da si bomo postavljali najvišje cilje. Za naše otroke, družine in statre starše hočemo najboljše. To ni naša miloščina, ampak pravica!, ker na nas sloni naš narod in naša prihodnost. In tretjič, nam je dr. Janez Evangelist zgled človeka, ki naredi vse, kar je v njegovi moči. Da se dobro podučimo, premislimo in povežemo med seboj, ter nato z vsemi močmi in vztrajnostjo dosežemo cilje. Da vztrajamo tudi, ko nam je težko, tudi ko smo na tleh. In še en ključen zgled nam je dal: da hodimo po vseh naših življenjskih poteh z Bogom in nebeško Materjo Marijo."

 

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top