Sprenevedanje Mira Cerarja ml.

Miro Cerar ml. je zanimiv. Zelo se trudi biti všečen. Dela v interesu vladajočih elit, a se na vse pretege hoče kazati kot zagovornik interesov javnosti.

Bil je eden glavnih zagovornikov referendumskih sprememb, ki so bile sprejete maja 2013. Kot koordinator "strokovne skupine" pravnikov je zagovarjal celo večje omejitve, kot so bile kasneje dejansko sprejete.

Miro Cerar ml. v več kot enem letu ni opazil, da bi bilo s spremembami ustave kaj narobe. Celo več. Kot koordinator strokovne skupine jih je odločilno sooblikoval in naredil vse, da so bile sprejete. Dan po sprejemu, pa je spoznal, da se prostor za referendum »dramatično oži«. V komentarju na IUS info se predstavlja celo kot zaskrbljen državljan in strokovnjak z resnimi z zelo tehtnimi pomisleki, na katere smo mnogi opozarjali že med parlamentarnim postopkom.

Ob tem je potrebno opozoriti tudi na njegovo nedemokratičnost. Niti s prstom ni mignil, da bi civilna družba na sejah ustavne komisije lahko predstavila svoje predloge, kot je običajno za vse zakone.

Miro Cerar ml. v več kot enem letu ni opazil, da bi bilo s spremembami ustave kaj narobe. Dan po sprejemu, pa je naenkrat spoznal, da se prostor za referendum »dramatično oži«.

Včasih se je temu reklo hinavščina, danes pa, če prav razumem, je to »visoko moralna etična drža«. Težko je biti volk in jagnje obenem. Je pa res, da Miro Cerar ml. ni prvi, ki to vztrajno poskuša.

Dobro je vedeti, koga imamo pred sabo, ko se nam ponujajo "novi" obrazi.

Aleš Primc

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top