Srbska pravoslavna Cerkev: Pojdite na referendum in glasujte proti. Presodite komu boste dali svojega otroka v posvojitev?

V pravoslavnih cerkvah, po besedah paroha Dejana Mandića, svoje vernike prav tako pozivajo, naj zavrnejo ZZZDR: »Vemo, kako je napisano v Svetem pismu, držimo se Evangelija. Moški in ženska imata, kot Adam in Eva, lahko otroka, lahko se razmnožujeta, lahko napolnita nebesno in zemeljsko cesarstvo, česar dve ženski ali dva moška ne moreta. Otrok je tisti, ki potem trpi posledice. Pozivamo ljudi, naj presodijo, kako bi bilo, če bi njihov otrok izgubil starše in bi dali njihovega otroka posvojiti dvema mamicama ali dvema očetoma«. Po njegovih besedah smo vsi enaki pred Jezusom in pred Bogom, red pa mora biti.

Vir:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top