Starši so zmagali: Lestvica najuspešnejših osnovnih in srednjih šol leta 2013!

Na zasebni fakulteti Alma Mater Europaea (AME), članici Evropske akademije znanosti in umetnosti s sedežem v Salzburgu, so objavili lestvici »najuspešnejših« gimnazij in osnovnih šol. Kot je povedal profesor na tej fakulteti dr. Jurij Toplak, so podatke za razvrstitev devetletk in gimnazij pridobili z velikimi težavami.

Dr. Jurij Toplak je zaščitil demokratične pravice državljanov in interes javnosti!

Neverjetno je, da do danes v državi, kjer obstaja ustavna pravica do vseh javno dostopnih podatkov, ni bilo mogoče pridobiti podatkov o tem, kako so šole uspešne na maturi. Šele odločna in vztrajna drža dr. Jurija Toplaka je preko pritožbe na Upravno sodišče in ob sklicevanju na Ustavo, obrodila sadove in iz vlade dobesedno iztrgala t.i. »prepovedane« podatke. Vlada in šolski sindikat pa sta bila ob objavi lestvice arogantna in uprizorila pravo medijsko gonijo proti Toplaku in lestvici. Še več – oba še naprej protiustavno trdita, da podatki o uspešnosti šol na maturi, ne smejo biti dostopni staršem, čeprav je to nekaj popolnoma običajnega v vseh naprednih državah.

Zakaj skuša Ministrstvo za šolstvo in sindikat učiteljev na vse načine prikriti pomen lestvice? Morda zaradi zasebnih šol?

Nenavadno je, kako sta se Ministrstvo za šolstvo in sindikat učiteljev z ogorčenjem in paniko odzvala na objavljeno lestvico najboljših osnovnih in srednjih šol v državi. Vse kaže, da jih zelo boli vpliv omenjene lestvice na odločitve staršev, da bodo svoje otroke vpisovali v tiste šole, ki so najbolj uspešne. Med temi pa so nadpovprečno uspešne prav zasebne šole. Podpora staršev in javnosti, ki bi jo bile lahko deležne zasebne šole, pa je zadeva, ki jo t.i. levičarska politika dosledno odklanja in na vse načine želi nevtralizirati. V korist t.i. »javnega in neodvisnega šolstva« politična levica vzdržuje t.i. povprečje, kjer ima še vedno monopol nad imenovanjem ravnateljev, staršem odreka pravico do vzgoje otrok v skladu z lastnimi prepričanji, ter otroke namenoma indoktrinira v ateističnih ideologijah kot npr. v sekularizmu, kristjanofobiji, teoriji spola in proabortivni reproduktivni »svobodi«.

Lestvica najboljših osnovnih šol
Lestvica najboljših srednjih šol

povezana vsebina: dr. Janez Šušteršič: Pravica do obveščenosti o kakovosti šoldr. Janez Šušteršič: Pravica do obveščenosti o kakovosti šol

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top