Stopimo skupaj, bodimo odgovorni ter spoštujmo navodila uradne medicine

Objavljamo izjavo za javnost stranke Glas za otroke in družine:

Stopimo skupaj, bodimo odgovorni ter spoštujmo navodila uradne medicine

Pandemija Covid-19 je leta 2020 boleče zarezala tudi v Slovenijo. Posledic te zahrbtne in ob težkem poteku ene najbolj mučnih bolezni preštevilni med nami žal niso preživeli. Vsem svojcem, ki so izgubili svoje najdražje, izrekamo iskreno sožalje. Vsem bolnikom in tistim, ki dolgotrajno okrevajo, želimo čimprejšnjo ozdravitev. Iz srca se zahvaljujemo medicinskemu osebju, ki nesebično skrbi za vse bolnike.

Leto 2021 je prineslo težko pričakovano visoko stopnjo zaščite pred virusom v obliki cepiv. V državah članicah EU ter v mnogih državah po vsem svetu se je začelo množično cepljenje prebivalstva ob hkratni visoki stopnji spoštovanja tudi drugih ukrepov za omejevanje širjenja virusa. Mnogi narodi so zahtevne ukrepe sprejeli ter v veliki večini razumeli, da sta zdravje in življenje najpomembnejši vrednoti, brez katerih so ogrožene tudi vse ostale naše aktivnosti. Zato je vredno potrpeti in začasno prilagoditi svoje siceršnje navade. Danes bolnišnice v teh državah niso prenapolnjene, njihova smrtnost zaradi Covid-19 se je znižala tudi do 10 krat, življenje pa je marsikje že steklo več ali manj po ustaljenih tirnicah.

V Sloveniji je žal soočanje s pandemijo postalo celo predmet političnega prestiža, poskusov epidemijskega "vojnega dobičkarstva" ter velike razširjenosti svetovnega pojava t.i. "facebook medicine", ki širi delno resnične in tudi povsem neresnične informacije na temo Covid - 19. Zaradi teh in tudi drugih vzrokov se med ljudmi poraja veliko strahov, obotavljanja in zavračanja ukrepov ter priporočil uradne medicine - v mnogo večji meri kot v mnogih drugih državah, zato je Slovenija po številu smrti na milijon prebivalcev na zelo slabem 15 mestu med državami sveta. Priča smo celo žaljenju in nesprejemljivemu omalovaževanju zdravnikov ter drugih zdravstvenih delavcev.

V zadnjih tednih je Slovenijo zajela skokovita pandemična rast okuženih z virusom Covid-19, ena največjih na svetu. Razmere so kritične. Grožnja velikega števila smrtnih žrtev ter popolne preobremenitve zdravstvenega sistema je zelo realna. Sedaj moramo kot narod in družba stopiti skupaj in zaustaviti širjenje virusa. Nihče ni varen pred virusom, še posebej ogroženi pa so naši starejši, mame, očetje, stare mame in stari očetje. Odgovornost je na vsakem od nas.

V stranki Glas za otroke in družine pozivamo in prosimo vse državljanke in državljane, še posebej naše podpornike, da upoštevajo napotke uradne medicinske stroke, spoštujejo ukrepe ter odgovorno zavarujejo sebe ter druge. Prav je, da se svobodno odločamo, vendar je prav tudi, da se odgovorno odločamo.

Za blagostanje in prihodnost naših otrok in vnukov gre!

Aleš Primc in Metka Zevnik

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top