Svet potrebuje nove Binkošti!

Ali ni v življenju tolikih Bog postal tujec? Čestitam vsem današnji praznik Vnebovzetja, da bi nas vse navdal z novim upanjem in nam dal spoznati vso veličino in ljubezen Boga! Njega, ki ni nehal niti za trenutek misliti nate in name, ki je najini imeni zapisal na svoje dlani, naju ima vedno pred očmi!

Papež Pavel VI. Je dejal:« Cerkev in Svet bolj kot kdajkoli potrebujeta nadaljevanje binkoštnega čudeža v zgdovini. Moderni človek si je, omamljen zaradi svojih dosežkov začel domišljati, kot pravi zadnji cerkveni zbor, da je sam sebi cilj, edini oblikovalec in ustvarjalec svoje lastne zgodovine. Ali ni na žalost v življenju tolikih, ki zaradi tradicije še priznavajo Njegov obstoj in Ga po dolžnosti častijo, Bog postal tujec?« Cerkev in Svet zares potrebujeta utemeljeno upanje, zato moramo uporabiti vsa sredstva, ki nam jih Bog daje na voljo, da prejmemo potrebne milosti!

In kako bi ravnali Njegovi učenci? Po vnebohodu so učenci začudeni gledali v nebo. V Apd beremo: »Možje Galilejci, kaj stojite in gledate v nebo? Ta Jezus, ki je bil vzet od vas v nebo, bo prišel prav tako, kakor ste ga videli iti v nebo.« In odšli so v Jeruzalem. Vsi ti so enodušno vztrajali v molitvi z ženami in z Jezusovo materjo Marijo in z njegovimi brati. Pa dajmo tudi mi!

Vabim vse, da se družno podamo v zgornjo izbo in od petka dalje zbiramo z Marijo v čenaklu v molitivi devetdnevnice k Svetemu Duhu, da bodo naša srca pripravljena na prihod Svetega Duha, ko bo z Močjo prišel na Binkošti!

Morda izberemo eno izmed ponujenih devetdnevnic na tem linku:

http://prenova.rkc.si/index.php/publikacije/molimo-skupaj/molitve-svduh

Podajmo se na pot skupaj, da bomo kot Jezusovi apostoli blagoslovljeni in napolnjeni s Svetim Duhom oznanjali velika Božja dela. Naj se izpolni tudi nad nami obljuba, povedana po preroku Joelu:

"In zgodilo se bo v poslednjih dneh, govori Bog: razlil bom od svojega Duha čez vse meso, in prerokovali bodo vaši sinovi in vaše hčere in vaši mladeniči bodo gledali videnja in vaši starci bodo sanjali v sanjah. Tudi čez svoje služabnike in čez svoje dekle bom v tistih dneh izlil od svojega Duha in bodo prerokovali. In dal bom čudeže zgoraj na nebu in znamenja spodaj na zemlji, kri in ogenj in dimne oblake. Sonce se bo spremenilo v temo in mesec v kri, preden pride veliki in sijajni Gospodov dan. In zgodilo se bo: vsak, kdor bo klical Gospodovo ime, bo rešen."

Postanimo dobro orodje v Božjih rokah, da bo mogel tudi z nami izpolnjevati načrt - kot pravi po preroku Jeremiji 19,11:

"Vem za načrte, ki jih imam z vami, govori Gospod: načrte blaginje in ne nesreče, da vam dam prihodnost in upanje. "

 

In tako bomo z zaupanjem hodili v tem Svetu, ki potrebuje nove Binkošti in tvojo in mojo roko! Lahko bomo kot David vzklikali: «Vedno sem videl pred sabo Gospoda, na moji desnici je, da ne omahnem. Zato se je razveselilo moje srce in vzradostil se je moj jezik. In v upanju bo počivalo moje meso, ker moje duše ne boš prepustil podzemlju, svojemu Svetemu ne boš dal gledati trohnobe. Dal si mi spoznati pota življenja, napolnil me boš z veseljem pred svojim obličjem.«

 

Dragi prijatelji – vzemimo milosti, ki nam jih ponuja Gospod. Poslušala sem zadnjič pričevanje o prikazanju Marije, ki je imela na rokah mnogo prstanov. Eni so sijali kot prečudoviti zlati žarki, drugi pa so bili povsem mat. Na vprašanje, kaj to pomeni, je Marija odgovorila, da prstani predstavljajo milosti, ki so ponujene človeštvu. Sijoči so tisti, ki nosijo milosti, ki jih ljudje sprejmejo, mat pa milosti, ki jih ljudje ne iščejo. Poiščimo ponujene zaklade in prinašajmo Gospodovo luč v Svet!


 

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top