Tudi vnuki in stari starši so družina!

Dragi prijatelji otrok in družin!

Prerok Jona je nekoč davno šel v Ninive oznanit, da se je čas dovršil in je potrebna spreobrnitev, sicer bo mesto uničeno.

Moja jutrišnja pot na sodišče v Mariboru pa dobi smisel s sporočilom vsej Sloveniji, da potrebujemo takšno razumevanje otrok in družine, ki spoštuje krvne vezi in ljubezen starih staršev ceni bolj kot nove postelje in materialno ugodje.

Otroci so naša prihodnost. Pod nobenim pogojem ne smemo dovoliti uničevanja otrok, tudi pod krinko strokovnosti ne, ker bi se s tem izneverili zdravi pameti in ogrozili našo skupno prihodnost. Zato se je vredno boriti za vsakega otroka. Za vsako družino. Vsi ste pomembni.

V ponedeljek, 22.1., ob 11.00, na sodišču v Mariboru, Sodna ulica 14, sodijo Franciju Donku, ker se je zavzel za koroška dečka ter babico in dedka! Vabljeni pred sodišče v Mariboru! Zbor pred sodiščem ob 10.30!

 Odrasli  smo celostno zreli, ker smo odraščali ob babicah in dedkih. Pogosto tudi skromno, a bila je ljubezen, toplina. Bili so pogovori, prebiranje pravljic in molitev ob večerih. Babice in dedki so bili tam, ko smo jih nujno potrebovali, ker starši niso imeli časa. Imeli smo najlepše preživete počitnice pri babicah, dedkih, strcih in tetah. Topli spomini na otroštvo so predivo zgodb, ki jih danes pripovedujemo svojim otrokom.

Takšno izkušnjo si zaslužita tudi koroška dečka, oropana mame in očeta, iztrgana iz naročja babice in dedka, ker tam menda ni dovolj nobel posteljic in od stroke izmišljenih idealnih pogojev za rast in razvoj. Vendar je tam to, kar je najbolj pomembno – je varno gnezdo za otroka, je ljubezen, opora, razumevanje, sočutje ob izgubi mame in brezpogojno sprejemanje.

Nazadnje še beseda vsem nam, ki smo za spoštovanje otrok, materinstva, očetovstva in starih staršev pripravljeni zapustiti svojo cono udobja in zastaviti svoj glas za najbolj nemočne. Mi smo upanje za Slovenijo! Bog nas blagoslovi!

Franci Donko

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top