• Silvia je bila spočeta s t.i. negenetskim nadomestnim materinstvom (t.i. nadomestna mama ni biološka…

Manipulacija: V New Yorku vse več povpraševanja po uzakonitvi t.i. trgovine z materinstvom

Objavljamo del članka iz levo usmerjenega New York Timesa. Gre za tipski članek aktivistov t.i. teorije spola, ki v skladu s taktiko, da je treba nagovarjati predvsem srca, v najlepši možni luči prikazuje ti. trgovino z materinstvom. Ob tem članek zamolči kruta dejstva, da gre pri tem – za trgovino z ljudmi, popredmetenje tako ženskih teles kot otrok ter ogroža telesno nedotakljivost in človekove pravice žensk in otrok. V članku tudi ni nobenega govora o tem, kako se počuti mala punčka, ki od rojstva naprej ni nikoli čutila mamine topline in ne sme imeti mame. O tem, kako mala punčka pogreša mamo. Prav tako ni besed o tem, kako dva moška punčki predstavljata ženski zgled. Da boste bolje razumeli, za kaj v tem članku v resnici gre, vas vabimo, da si preberete članek Glave in srca, ki razkrije taktiko aktivistov t.i teorije spola, katerega tipski primer manipulacije je prav članek, ki sledi.

"Do otroka s trgovino materinstvom!"
V New Yorku vse več povpraševanja po uzakonitvi t.i. trgovine z materinstvom, New York Times, 19. februar 2014

Mesec pred napovedanim rokom sta Brad Hoylman in David Sigal prejela klic ženske, ki sta jo najela, da bi rodila njunega otroka. Imela je popadke, zato naj bi prišla takoj. Filmski režiser Sigal je imel bolj prilagodljiv urnik. Po neprespani noči je skočil na letalo proti San Diegu, medtem ko je Hoylman ostal v New Yorku in napeto nadzoroval preobrazbo njune televizijske sobe v otroško sobo. Popadki so se izkazali za lažni alarm, vendar je Sigal vseeno vztrajal. Pilil je svoj dokumentarec v hotelski sobi, se udeleževal družinskih dogodkov – piknik in srečanje skupine navijačic – z materjo, ki bo prodala otroka in njenimi hčerami, Hoylmanu pa je„vsakih 10 minut“ sporočal zadnje novice. Čez štiri tedne se je otrok rodil in Hoylman je priletel tja za rojstvo. „Ob pravem trenutku,“ je povedal Hoylman.„
Jaz sem prerezal popkovino, David pa–“
„– jo je držal,“ je Sigal zaključil stavek.

Takšen je svet t.i. nadomestnega materinstva, v katerem je ženska plačana, da prebije nosečnost in rodi otroka, s katerim ni genetsko povezana, ter obljubi, da bo tega otroka oddala. Vsakemu, ki je imel otroka ali pozna koga, ki ga je imel, neutrudno pripovedovanje tega para o zgodbi o rojstvu njune hčerke na obraz privabi pomenljiv nasmešek ali morda naveličan skomig z rameni. Za homoseksualca Sigala in Hoylmanapa pripoved o rojstvu prinaša dodaten pridih prepovedanega, kar se jima v svetu, kjer imajo različne oblike porok enake pravice, zdi precej nazadnjaško in nepošteno.

Po otroka sta šla v Kalifornijo, saj bi v enakem primeru v New Yorku kršila zakon iz leta 1992, ki prepoveduje komercialne pogodbe o t.i.nadomestnem materinstvu in jih izenačuje s prodajo dojenčkov. Hoylman je kot novinec v senatu zvezne države zdaj na položaju, da lahko na tem področju nekaj ukrene. Je sopredlagatelj zakona, s katerim bi nadomestili veljavni zakon in v zvezni državi New Yorku zakonili t.i. nadomestno materinstvo.

Rojevanje otrok prek t.i. nadomestnega materinstva je bilo dolgo časa pot, za katero so se odločali bogati in slavni, deloma zato, ker so bili za to potrebni izčrpna pomoč odvetnikov in precej denarja. V zadnjih letih pa zanimanje za to možnost narašča med homoseksualnimi moškimi, ki v otrocih in družini vidijo logično nadgradnjo odločitve za poroko, kar nekako pomeni dokaj konservativno sprejemanje družinskih vrednot. „Ne želim izpasti klišejsko, a saj veste, kako pravi pregovor — najprej ljubezen, potem poroka, nato otrok in otroški voziček,“ je povedala Allison Steinberg, tiskovna predstavnica organizacije Empire State Pride Agenda, ki podpira omenjeni predlog zakona. Podporniki zakona trdijo, da ni nobenega razloga, zakaj New York, kjer je veliko klinik za umetno oplojevanje, poleg tega pa cvetoča homoseksualna skupnost, tistim, ki si ga želijo, ne bi mogel ponuditi t.i. komercialnega nadomestnega materinstva. Trdijo tudi, da bi širše dostopno t.i. nadomestno materinstvo zmanjšalo astronomske stroške, ki z lahkoto dosežejo do 100.000 ameriških dolarjev na otroka.

V primeru Hoylmanain Sigala noben od njunih staršev ni pričakoval, da bosta imela otroke. „Zdaj mislijo, da je družinski človek,“ pravi Sigal ins e široko nasmehne svojemu možu…"

Cel članek si lahko preberete tukaj.

Pripis k sliki v glavi članka:  Silvia je bila spočeta s t.i. negenetskim nadomestnim materinstvom (t.i. nadomestna mama ni biološka mama otroka) v San Diegu, tako da sta spermo prispevala oba moška. T.i. nadomestno materinstvo je v zvezni državi New York prepovedano, vendar si Hoylman to prizadeva spremeniti z novim zakonom. (prevod originalnega napisa pod sliko v The New York Timesu)

Oglejte si tragično resničnost t.i. nadomestnega materinstva, ki je v članku prikrita: http://24kul.si/video-oglejte-si-grozljiv-film-o-nadomestnih-materah-ki-prodajajo-otroke-homoseksualnim-narocnikomhttp://24kul.si/video-oglejte-si-grozljiv-film-o-nadomestnih-materah-ki-prodajajo-otroke-homoseksualnim-narocnikom

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top