• Nerojen ne pomeni neživ!

V ZDA veliki protesti proti Načrtovanemu starševstvu

Kot smo že poročali, nekatere zvezne države v ZDA zahtevajo preiskavo organizacije Načrtovano starševstvo, ki za raziskave prodaja organe splavljenih zarodkov, med njimi pa naj bi bili tudi živorojeni otroci. Konec tedna pa je pred klinikami Načrtovanega starševstva po vseh Združenih državah potekalo na stotine demonstracij. Udeleženci protestov so od zvezne vlade zahtevali, naj neha financirati to veliko organizacijo za splave z letnim prometom preko 1,3 milijarde dolarjev.

Potem ko so prejšnji mesec javno predvajali video posnetke, ki prikazujejo zaposlene Načrtovanega starševstva, kako do vseh srhljivih podrobnosti predstavljajo svoj program donacije tkiva in organov zarodkov, je pro life organizacija iz Chicaga pozvala k narodnemu dnevu protesta. Izvršni direktor skupine Eric Scheidler je povedal, da so demonstracije potekale v 342 mestih, udeležilo pa se jih je skoraj 60 tisoč ljudi. „Velik dan! Razen za načrtovano starševstvo!“, je tistega večera zapisal prek tvita. Zanimivo, da slovenski mediji o tem množičnem dogajanju sploh niso poročali.

Več: radio.ognjisce.si

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top