Vladajoča koalicija nas svojo politiko in izbiro praznikov pelje v preteklost


Koalicija Mira Cerarja je z uvedbo 2. januarja kot dela prostega dneva, storila še eno v nizu (ne)namernih!? napak, s katerimi nas bolj in bolj usmerja v preteklost, ki smo jo pred 25. leti zapustili.  Vlada je imela lepo priložnost, da uvede kot dela prost dan 6. januar (Gospodovo razglašenje ali sveti trije kralji) in nas s tem pridruži državam v soseščini, ki spoštujejo svojo narodno tradicijo in krščansko kulturo.

Cerar, Židan in Erjavec so se raje odločili, da Slovenijo popeljejo po poti  svojih revolucionarnih predhodnikov, ki so ljudem leta 1955 »dali« 2. januar potem, ko je bilo očitno, da jim nikoli ne bodo mogli zagotoviti življenjskega standarda, kakršnega so bili deležni navadni ljudje v sosednjih kapitalističnih državah. Ta odločitev koalicijo Mira Cerarja, hoteli ali ne, povezuje z drugimi »dosežki« njihovih komunističnih vzornikov.

Koalicija Mira Cerarja se je za uvedbo 2. januarja kot prazničnega dne odločila na podlagi ideologije, ne pa dejanskih potreb ljudi. Če bi imeli posluh za ljudi in bi spoštovali človekove pravice, bi izpolnili zahteve Gibanja za otroke in družine ter Odbora za varstvo pravic vnukov in starih staršev ter nemudoma vrnili koroška dečka v njuno edino družino. Žal ne spoštujejo niti Ustave RS, ki so ji prisegli. Slovenci si zaslužimo vlado, ki bo spoštovala svoje državljane, jim prisluhnila in pomagala. Žal koalicija Mira Cerarja ne dela v korist večine državljanov, ampak le ozke elite, ki nas s pomočjo izčrpavanja narodove ekonomije, zasedbe institucij in medijev zadržuje v preteklosti, ki smo se ji soglasno odrekli. Ker smo za simbolni prelom s totalitarno tradicijo pred 25 leti v največji meri zaslužni državljani Slovenije, je sedaj skrajni čas, da poskrbimo tudi za dejanski prelom s totalitarno dediščino.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top