Zakaj Šarec in Pahor še vedno zagovarjata nasilje nad nerojenimi otroki?

V Sloveniji skoraj vsi politiki zagovarjajo ubijanje nerojenih otrok in v nasprotju s stališči znanosti trdijo, da je splav "pravica". V ZDA je položaj drugačen. Predsednik predsednik Donald Trump se je obrnil na udeležence »Pohoda za življenje 2019« in jim povedal, da "je vredno varovati vsako življenje" in da bo dal veto na vsak zakon, ki "slabi varstvo človeškega življenja od spočetja naprej. "

"Danes sem podpisal pismo kongresu, v katerem sem poslance pojasnil, da bom dal veto na vsak zakon, ki ne bo spoštoval človeškega življenja od spočetja naprej. Vsak otrok je sveto darilo od Boga,« je rekel v vnaprej posnetem video sporočilu.

Trump je svoje sporočilo poslal prek velikih zaslonov, ki so bili postavljeni v National Mallu v Washingtonu, D.C., v okviru Pohoda za življenja (Rally March for Life).

V Sloveniji še vedno čakamo na predsednika vlade oz. republike, ki se bo zavzel za zaščito nerojenih otrok in ki ne bo član abortivnega lobija. Tako predsednik vlade Marjan Šarec kot predsednik republike Borut Pahor zagovarjata ubijanje nerojenih otrok in trdita, da je to »svoboda o odločanju o rojstvu otrok«. Od 19.1.1953 je bilo v Sloveniji umorjenih že več 700.000 nerojenih otrok, ki niso preživeli kirurških oz. kemičnih splavov. Navkljub temu, člani slovenskega abortivnega lobija še vedno trdijo, da je to napredek in pot v svetlo prihodnost, čeprav kot narod in država izumiramo. 

***

Full address of President Donald Trump to the 2019 March for Life. 

Today, I am very proud to welcome tens of thousands of families, students, and people of all faiths and backgrounds to our nation’s capital for the 46th annual March For Life. 

This is a movement founded on love and grounded in the nobility and dignity of every human life. 

When we look into the eyes of a newborn child we see the beauty in the human soul and the Majesty of God's creation. We know that every life has meaning and that every life is worth protecting. As President, I will always defend the first right of our Declaration of Independence, the right to life. 

During my first week in office, I reinstated the Mexico City policy. We have taken bold action to protect the religious freedoms of doctors, nurses, and charities, like the Little Sisters of the Poor. We issued a new proposal to prohibit Title X taxpayer funding from going to any clinic that performs abortions. We are supporting the loving choice of adoption and foster care, including through the support of faith-based adoption services. 

And I am supporting the US Senate’s effort to make permanent the Hyde amendment, which prohibits taxpayer funding for abortion in spending bills. 

Today, I have signed a letter to Congress to make clear that if they send any legislation to my desk that weakens the protection of human life, I will issue a veto. And, we have the support to uphold those vetoes. Every child is a sacred gift from God.

As this year's March For Life theme says: “Each person is unique, from day one”

That's a very important phrase, ‘unique from day one.’ And so true.

I want to thank Americans who traveled all across the country to march for life. And, I especially want to thank so many young people who give us hope for the future. 

Together we will work to save lives of unborn children so that they have a chance to live and to love, to thrive and to dream, and to bless our nation and reach their full and glorious potential.

Thank you and God bless you and your family and God bless America.

Več:

Avtor

Tine Belin

Aktivni državljan in družbeni teoretik

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top