Zmaga: Hrvaška je plebiscitarno zaščitila vrednoto družine in zakonske zveze

Na nedeljskem referendumu o družini je prepričljivo podporo prejela pobuda »U ime obitelji«, ki je ob podpori 750.000 volilk in volilcev predlagala, da se v hrvaški ustavi zaščiti zakonska zveza kot skupnost žene in moža.

Dve tretjini Hrvatov se je zavzelo za družino!

Po uradnih izidih referenduma na Hrvaškem je 65 odstotkov volivcev podprlo definicijo zakonske zveze kot skupnosti ženske in moškega. Na referendumu o ustavni definiciji zakonske zveze kot skupnosti ženske in moškega je glasovalo 36,91 odstotka vseh volilnih upravičencev, pri čemer je bilo oddanih le okoli pol odstotka neveljavnih glasovnic. To je bil prvi referendum na Hrvaškem, ki so ga razpisali z zbranimi podpisi državljanov. Okoli 3,8 milijona volivcev je imelo možnost, da na glasovnici odgovori na vprašanje: "Ali ste za to, da se v Ustavo Republike Hrvaške vpiše določilo, da je zakon skupnost ženske in moškega?"

To je začetek nadaljnih prizadevanj za zaščito človekovih pravic

Z omenjenim referendumov se bodo na Hrvaškem nadaljevala nadaljnja prizadevanja za zaščito družine, zakonske zveze, temeljnih pravic otrok ter pravico staršev, da se njihove otroke v šolah vzgaja v skladu z njihovimi vrednotami.

V Civilni iniciativi za družino in pravice otrok smo budno spremljali dogajanje na Hrvaškem in našim hrvaškim prijateljem iskreno čestitamo. Po slovenskem referendumu o spornem Družinskem zakoniku so opravili izjemno delo, ki bo spodbudilo podobne iniciative tudi v drugih državah po Evropi in svetu.

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top