1. 12. – Svetovni dan boja proti aidsu oz. zakaj kondomi ne ščitijo pred epidemijo HIV?

Vsako leto nas mediji spomnijo, da je svetovni dan AIDSA priložnost, da se ljudje zaščitijo. Kontracepcija in kondomi naj bi bili temelj takšne zaščite. Je to res, ali pa gre za še eno ideologijo? V levičarski reviji Mladina so objavili članek z naslovom "Dan boja proti aidsu: Zdravljenje virusa HIV je vse uspešnejše, preprečevanje širjenja pa vse težje". V njem analizirajo položaj boja proti Hivu in ironično ugotavljajo, da več ko je akcij, več je okuženih. Ob tem pa zavestno in namerno ne postavijo vprašanja, zakaj kondomi in vsa preventiva ne delujejo? Razlog je očiten - kondomi dejansko ne varujejo pred virusom HIV ter ne zmanjšujejo tveganih spolnih odnosov. Rešitev za epidemijo HIV je zato na dlani: manj kondomov, zvestoba enemu partnerju, vzdržnost in odpoved prostitutkam in homoseksualnim odnosom. Vabimo vas, da razmišljate s svojo glavo in s tem zaščitite sebe in svoje najdražje.

Zakaj kondom ne varuje človeka pred virusom HIV?

Številni zagovorniki kontracepcije trdijo, da kontracepcija na splošno ščiti pred spolno prenosljivimi boleznimi. Pri tem (namenoma) pozabljajo, da je edina kontracepcija, ki naj bi varovala pred spolno prenosljivimi boleznimi samo kondom in še ta pogojno. Razlog je v tem, da je kondom uspešen samo v 85% primerov. Ob tem se lahko vprašamo, kaj pomeni ta številka? Pomeni, da se od 100 parov, ki tekom enega leta uporabljajo kondom, 15 parov ob koncu leta sooča z nosečnostjo. Ob tem velja omeniti, da so moške spolne celice prešle iz moškega v žensko telo tudi takrat, ko ženska ni bila v plodnem obdobju. To pomeni, da kondomi verjetno v manj kot 50% primerov preprečujejo prehod spolnih celic. Da bo zadeva še bolj zanimiva velja omeniti, da je pri spolno prenosljivih boleznih stvar še bolj problematična, saj je virus HIV 450 krat manjši od moške spolne celice. Zato kondom še težje preprečuje morebitne okužbe z virusom HIV.

Kondomi so eden od glavnih razlogov za širjenje epidemije HIV!

Združeni narodi, Svetovna zdravstvena organizacija in Mednarodni denarni sklad skupaj s tisočimi nevladnimi organizacijami po vsem svetu prepričujejo ljudi, da naj uporabljajo kondome kot zaščito pred epidemijo HIV. Po 20 letih boja proti epidemiji HIV je rezultat znan – več kot 2.000% povečanje števila obolelih. Ob tem se številni sprašujejo, kaj je šlo narobe? Odgovor je preprost – na sto tisoče ljudi je bilo zavedenih in so uporabljali kondom, kot zaščito pred aidsom ter nadaljevali s tveganimi spolnimi odnosi, menjavanjem partnerjem in prostitucijo. Namesto da bi se odpovedali tvegani spolnosti, so »verovali« mednarodnim organizacijam in mitom o uspešnosti kondomov ter pozabili, da uporaba kondomov ne zmanjšuje tveganih oblik spolnega vedenja, med katerimi se virus HIV najhitreje širi. Na koncu so ostali sami s svojo boleznijo, mednarodne organizacije pa so zaslužile na stotine milijone dolarjev.

Kaj je uspešen način boja proti epidemiji HIV?

Edini dokazano dolgoročno uspešen način boja zoper virus HIV, je sprememba tveganih oblik spolnega vedenja. Ta vključuje pospeševanje dobre in kakovostne izobrazbe o naravi virusa HIV, promoviranje spolne vzdržnosti pred zakonom, zvestoba enemu partnerju (v monogamni zvezi) ter odpoved prostituciji in homoseksualnim spolnim odnosom. Tovrsten pristop k omejevanju epidemije so že uspešno uporabile nekatere države kot npr. Uganda in Filipini in se je izkazal kot izredno uspešen.

Zakaj Slovenija v šolah še vedno propagira kondome?

Na žalost Slovenija še vedno ostaja na strani zagovornikov »ideologije kondomov« in že otroke seznanja o »varni spolnosti« in kondomih. Ob tem pa zagovorniki spregledajo, da v Sloveniji obstaja prava epidemija spolno prenosljivih bolezni. Razlog za takšno stanje je v tem, da družba promovira nezvestobo, menjavanje spolnih partnerjev in »alternativne« spolne življenjske sloge (prostitucija, homoseksualnost, svingerstvo itd.). Vzdržnost pred poroko, zvestoba in odpoved tvegani spolnosti pa so v javnem življenju skoraj tabuizirani in deležni vnaprejšnje kritike.

V šolah obstaja »indoktrinacija« z namenom otroke navdušiti za tvegane spolne odnose. Rešitev - zmanjšati število homoseksualnih odnosov in s tem zaščititi mladino!

Ob tem je težko razumeti, da naša država že v osnovnih in srednjih šolah prepričuje otroke in mladostnike, da naj uporabljajo kondome in bodo »zaščiteni«. Dejansko pa na osnovi takšnih informacij mladostniki še prej in pogosteje vstopajo v tvegane spolne odnose ter menjajo spolne partnerje misleč, da so 100% zaščiteni.

Pomagajte nam in prevedite letak o neuspešnosti kondomov!

Shranite in preberite si letak Human Life International o neuspešnosti kondomov! Obenem vas prosimo, da nam posredujete prevod tega letaka, ki ga v Zavodu KUL.si želimo razširiti tudi med našimi mladimi. Prevod nam v e-obliki posredujte na naslov info@24kul.si .

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top