4. julij - Dan posvetitve in izročitve slovenskega zakonodajalca in pravosodja Marijinemu Srcu

Za Slovenijo gre, za našo družbo, za naše otroke. Vabimo vas k skupni molitvi. Že od 7. marca, vsako soboto poteka  VERIGA MOLITVE IN ŽRTVE, ki se zaključuje to soboto, 4. julija 2015.  V povezanosti s svetim očetom in slovenskimi škofi molimo in izročimo slovensko zakonodajo in pravosodje Marijinemu srcu.

Ni nas presunila odločitev Vrhovnega sodišča ZDA (ustavno sodišče ZDA), pretresel nas je izid glasovanja vrhovnih sodnikov, ki je bil 5 proti 4 za uzakonitev. S pravim 'nogometnim izidom' se pred našimi očmi drastično menja srce družbenega reda gospodarske, vojaške in resnici na ljubo 'tudi kulturne' svetovne velesile. Srčika pravega družbenega reda vsake nacionalne skupnosti ni kapitalizem oz. njihove banke in gospodarstvo, prav tako ni srčika vsakega družbenega reda nafta in druga naravna bogastva; prav tako ni odločujoča večja ali manjša demokratičnost. Srce vsakega družbenega reda je družina, ki temelji na trdnem zakonskem odnosu moža in žene. Nobeni isto spolni skupnosti nihče ne jemlje temeljnih človekovih pravic; tudi dednih ne, prav tako tudi ne osebnega dostojanstva,  ki jim gre pred ustavo in zakonodajo. Obratno, imajo na razpolago pravico, da se povežejo v isto spolno skupnost sui iuris, ker je temeljna pravno relevantna značilnost vsake zakonske zveze, da jo sestavljata mož in žena, tako po ustavi oz. zakonodaji ali po običaju (consuetudine), ki pa ima tudi pravo moč. V takšnem 'nogometnem hokejskem izidu' bi morale prevladati ne le pravice, temveč tudi dolžnosti, kajti nobena neodvisna študija ni pokazala, da bi bila isto spolna skupnost enako trdna kot heterogena, celo obratno; kaj šele, da bi bila isto spolna skupnost enako sposobna podarjati, sprejemati in predvsem celostno vzgajati novo življenje, kar je vitalnega pomena za vsako nacijo oz. civilizacijo. V svetu poteka veliko in neodgovorno eksperimentiranje, skoraj brez primerjave za civilni in demokratični svet, na veliko škodo predvsem otrok, ki imajo pravico do mame in očeta.

V kratkem bomo izročili SLO zakonodajalca in pravosodje Marjinemu Brezmadežnemu Srcu. Pred našimi očmi se dogaja in izpolnjuje ena od največjih in najbolj revolucionarnih sprememb srčike vsakega družbenega reda, ki je družina, ki je Cerkev v malem, in temelji na zakonu; oz. v laičnem jeziku, najmanjše in najpomembnejše družbene celice, ki temelji na zakonu, ki podarja in vzgaja novo življenje.

Marija nam ob tem nudi najmočnejše obrambno pastoralno sredstvo, ki ga lahko preprosto copy paste preslikamo na novo nastalo situacijo. V povezanosti z vsemi škofi na čelu s svetim očetom izročimo oz. posvetimo SLO in nacionalne EU zakonodajalca in pravosodje Njenemu Srcu. Ta model, ki nam je bil podarjen ob fatimskih prikazovanjih pred največjimi preganjanjem v zgodovini Cerkve  lahko uporabimo tudi sedaj. Gre za rešitev družine, za naše otroke in prihodnost sveta.

Tomaž Strehar, pravnik in teolog, pobuda za.slo.gre@gmail.com

Od sv. Felicite do praznika sv. Cirila in Metoda, prvih pet sobot od 7. marca do 4. julija 2015. Molimo skupaj še zadnjo soboto!

Uvodna molitev:

Gospod pošlji svojega Duha na SLO zakonodajalca in SLO pravosodje, da bosta utrjevala neodvisnost  ter iskala pravo resnico, pravico in resnično dobro za vsakega posameznika, kot tudi za vsako skupnost, ki gradi sedanjost in prihodnost slovenske družbe.

Iz zakladov Božje besede:

"… »Sveto Gospodu" …  (Zah 14, 20)

Vzkliki k Materi božji:

Mati ljubezniva ... prosi za nas! Mati čudovita ... Mati dobrega sveta ...  Mati Stvarnikova ... Mati Odrešenikova ...  Devica najmodrejša ... prosi za nas!

Iz Marijinih sporočil Cerkvi in svetu:

"... Bodite žive priče milosti, ki so vam bile podeljene!  ..." (Kurešček 10.02.1996)

"...Vi, otroci moji, apostoli moji, živite zemeljsko življenje v skupnosti z mojimi otroki, ki niso spoznali ljubezni mojega Sina, ki mene ne kličejo mati, a ne bojte se pričevati za Resnico. ... "(Međugorje, 2. junij 2015)

"... V tem odrešenju je zmagoslavje mojega brezmadežnega Srca; v njem se konča bitka, v katero sem vas poklicala in se uresniči moja napovedana zmaga. ..." (don Gobbiju ustanovitelju gibanja Duhovnikom Marijinim ljubljenim sinovom, Karmelska Mati Božja, 16.7.1983)

Molitev za osvoboditev:

Dobri Bog pod Marijino peto polagamo vsakega duha laži, sprevrženosti, izkrivljenosti in nepoštenosti, ki ogroža slovenski narod v njegovi suverenosti, razumnosti in prihodnosti. Marija Kraljica Slovencev, zdrobi mu glavo nas pa napolni z vero, upanjem in ljubeznijo, da bomo znali razločevati kaj je prav in dobro in se ubranili sil teme, ki nas delajo sužnje grehe in smrti. Kraljica slovenskega naroda ustavi vsak ideološki boj med brati in sestrami tvojega naroda! Marija sprejmi nas v svoje srce, izročamo ti vsakega posameznika in vsako institucijo v RS, posebno pa SLO zakonodajalca in SLO pravosodje, pomagaj in dopusti, da ti bom v vsem služili in ostali zvesti pravi resnici in večni pravici. Amen

Duhovna spodbuda:

Povabimo in spodbudimo drug drugega, vernike, duhovnike, škofe in sv. očeta, da skupaj izročimo in posvetimo na 5. prvo soboto oz. na god sozavetnikov Evrope sv. Cirila in Metoda SLO in evropske nacionalne zakonodajalce in pravosodje Marijinemu Brezmadežnemu Srcu.

Zaključna molitev:

Usmiljeni Oče prosimo te podari moč, modrost in razumnost slovenskemu zakonodajalcu in pravosodju, da bosta obranila in ohranila pravičnost, resnico ter razumni in naravni družinski red v Republiki Sloveniji, ter usmerila vse podrejene službe in posameznike, k resničnemu in pravemu prizadevanju za pristen in naraven razvoj slovenske družbe, ki bo ohranila družino nedotaknjeno in neokrnjeno, po izročilu evropske dediščine kulture in duha.  Amen

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top