Šest razlogov zakaj grem na »Pohod za življenje 2021«?

Zakaj je pomembno, da sem na »Pohodu za življenje 2021«?

1. Pohoda za življenje se udeležujem, ker je to odličen način, da javno izrazim sočutje, ljubezen in solidarnost z nerojenimi otroki.

2. Z udeležbo na Pohodu za življenje je izrazim zahvalo, da sem se rodil in da moji starši niso končali mojega življenja, ko sem bil/a še v maminem trebuhu. Ni zadosti, če hvaležnost izrazim samo mami in očetu, saj se družbeno vzdušje, ki je nastrojeno proti materinstvu in očetovstvu spreminja tudi z javnim izražanjem svojih stališč.

Brezplačna prijava na Pohod za življenje 2021.

3. Tukaj sem zaradi svoje družine. Vem, da se splav lahko zgodi tudi v moji družini in ga želim preprečiti. Želim narediti vse, kar je v moji moči, da se moji otroci od zgodnjega otroštva naprej vzgajajo v kulturi življenja in da se bodo v težkih trenutkih znali pravilno odločiti za življenje.

4. Z udeležbo na pohodu sodelujem pri gradnji civilizacije ljubezni in spoštovanja, v nasprotju z večinskim tokom družbe, ki gradi na pohlepu in izključevanju šibkejših. Civilizacija ljubezni in spoštovanja, še posebej gradi na pozornosti do najšibkejših, med katerimi so najšibkejši prav nerojeni otroci. 

5. Na pohodu hočem opozoriti na tri najbolj ranljive družbene skupine, to so: nerojeni otroci, noseče mame v stiski ter matere in očetje, ki žalujejo. Hkrati izražam svojo solidarnost in sočutje.

6. V zadnjih 70 letih je v Sloveniji v porodnišnicah v postopkih kirurškega splava umrlo več kot 700.000 nerojenih otrok, če upoštevamo čedalje bolj dostopen in čedalje pogosteje uporabljen splav povzročen s farmacevtskimi sredstvi, je številka še veliko večja in presega 1,000.000 (en milijon) umrlih nerojenih otrok. Na pohodu za življenje se zavzemam, da v prihodnjih desetletjih preprečim smrt naslednjega milijona nerojenih otrok.

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top