7 dan: Janša še vedno po krivici zaprt, Masleša še vedno na prostosti

Branko Masleša je še vedno na prostosti, kljub temu, da je že v preteklosti dokazano kršil človekove pravice in jih krši tudi sedaj. Janez Janša je že 7 dan v zaporu brez ene same dokazane krivde.

Naj spomnimo: Pesnik Vladimir Pavšič – Matej Bor je 18.10.1982 pisal Francetu Popitu, tedanjemu predsedniku predsedstva Socialistične republike Slovenije in ga obvestil, kako tedanji preiskovalni sodnik Branko Masleša dopušča mučenje zapornika. Masleša je nezakonit zapor njegovim staršem priznal(!) in jim ob tem povedal: »Vaš sin niti ni kriv, niti begosumen, držimo ga zaradi drugih«. Si predstavljate? V zaporu je držal človeka in dopuščal njegovo mučenje ob tem, da je vedel, da ni kriv!

Janez Janša je že 7 dan v zaporu po krivem. Osebno odgovornost za to nosi isti človek, kot za mučenje ujetnika leta 1982 - to je Branko Malseša, predsednik Vrhovnega sodišča.

Kljub priporočilom in zaupanju Ustavnega sodišča, da bo hitro odločilo o tem, da Janša sploh ne bi šel na Dob ali pa vsaj o čimprejšnji prekinitvi zapora, tega Vrhovno sodišče do danes ni storilo. Nasprotno, Branko Masleša je s postopkovnimi fintami od odločitve Ustavnega sodišča namerno zavlačeval postopke, da še ni prišlo do odločitve.

Koliko ljudem bo Branko Masleša še lahko kršil človekove pravice, preden bo pristal na Dobu?

L. B.

Pismo Mateja Bora (vir: pozrareport.si) si lahko preberete v celoti: 1. stran, 2. stran, 3. stran, 4. stran, 5. stran

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top