Spomini: Janez, pridemo pote!

Osebno ga poznam. Iz medijev zbuja strahospoštovanje. V osebnem stiku pa je prijazen, duhovit, prodorne misli in besede. Izredno racionalen. Ne izgublja besed po nepotrebnem.

Podpiral je vsa prizadevanja za spoštovanje materinstva in očetovstva ter temeljnih pravic otrok. Od leta 2001 do družinskega referenduma in naprej. Ni bil glasen v medijih, njegova podpora pa je bila trdna. Iz SDS sta se vsa leta v teh prizadevanjih najbolj izkazala dr. France Cukjati in Alenka Jeraj. Z njegovo podporo in spodbudo.

Ne obljubi hitro. Ko obljubi, obljubo drži.

Podpiral nas je, ko ni bilo lahko. Ko so nas vsi pljuvali. Ko tedne in tedne ni bilo v največjih medijih zapisane ali izgovorjene nobene resnice o nas. Ko so celo nekateri podporniki izgubljali upanje in se potihem umikali, je njegova podpora ostala trdna in neomajna. Do konca je pomagal, ostal z ramo ob rami.

Dokazal je veličino, da zna priznati napako in jo popraviti. Dve poslanki sta v Evropskem parlamentu podprli nesprejemljivo resolucijo, uperjeno proti vsem, ki spoštujejo materinstvo in očetovstvo ter temeljne pravice otrok. Javno smo povedali, da je to velika napaka. Čeprav mu gotovo ni bilo lahko, je naredil, kar je bilo prav.

Sedaj je po krivici obsojen. Brez enega samega dokaza krivde. Hočejo ga odstraniti iz politike in javnega življenja, ker se jim ni prodal. Ker ne dela tako, kot oni hočejo. Z njegovo obsodbo in strpanjem v zapor hočejo prestrašiti vse ostale, ki mislijo s svojo glavo. »Če smo Janšo, nikar ne mislite, da ne bomo tudi vas!« Njegova obsodba je grožnja svobodi – da smo sedaj na vrsti drugi, kdorkoli.

V Civilni iniciativi ne pozabimo prijateljev. Janezu Janši bomo pomagali.

Ne damo se prestrašiti. Grožnje nas spodbujajo in krepijo v odločenosti, da moramo spremeniti ta krivičen sistem sodnih, medijskih in mafijskih oligarhov krvavih rok, ki ubija gospodarstvo in nas vse rine v revščino. Tako ne gre več naprej.

Letos so troje volitve. Odgovor vseh, ki bi radi pošteno živeli od svojega dela v svobodi, miru in ustvarjalni državi, naj bo: udeležba na vseh treh volitvah in glas proti preganjalcem Janeza Janše. To bo najboljši odgovor Slovenije njim, ki so ugrabili Slovenijo in jo brez milosti izčrpavajo, s tem pa tudi vse državljanke in državljane.

Janez, drži se. Pridemo pote.

Aleš Primc, vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok

Opomba: Pismo je bilo obavljeno na 24kul.si dne 29.4.2014!

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top