7.000 otrok iz vrtcev so vodili po poti t. i. spominov in tovarištva

Oefovski in prvomajski zvočniki izrojene levice, ki je ne zanimajo delavske pravice, še niso dodobra utihnili, ko so ob dnevu konca druge svetovne vojne spet grmela z zgodovinsko resnico skregana sporočila. Žal v svet laži silijo tudi najmlajše. Tako so tudi letošnjo pot ob žici organizatorji (Mestna občina Ljubljana, Amnesty International in drugi) pričeli s povorkami otrok iz ljubljanskih vrtcev, ki so za kamere televizij pripovedovali naučene stavke.

Ali je tek trojk v spomin na VOS-ovske trojke, ki so likvidirale po Ljubljani?

Vosovske morilske trojke so v skladu z revolucionarno doktrino sejale strah in smrt, vendar ne oredvsem med Italijani, ampak med slovenskimi razrednimi sovražniki, med katere so na prvo mesto prištevali meščanski razred in vsakega, ki se ni strinjal s komunistično ideoligijo. Sejanje smrti po Ljubljani je za tiste čase delovalo podobno kot današnje džihadistično teroriziranje po evropskih prestolnicah. Ko opazujem delovanje novodobnih teroristov, se ne morem znebiti občutka, da gre za zelo podobno, revolucionarno taktiko sejanja strahu, doseženega z žrtvami, nezaslišanim terorjem in nepredstavljivimi zločini.

Na POP TV to imenujejo »domovinska vzgoja«

Dragi šolniki! Hudo mi je ob spoznanju, da v letu Gospodovem 2016 po vrtcih in šolah še vedno nimate svobode, da bi učili resnico! Predstavljam si bolečino mnogih ob tem. Na televiziji so pokazali malčke iz vrtcev. Napovedovalka je šla celo tako daleč, da je izjavila, da so ti otroci podmladek Zveze borcev! Kakšna manipulacija se godi pred našimi očmi in z našimi otroki!? To ni vzgoja, ampak vsiljevanje laži v glave naših malčkov. Učiteljice in učitelji, vabim vas, da se pridružite  demokratičnim prizadevanjem za Slovenijo. Da bo prihodnost gradila na zdravih temeljih objektivne zgodovinske resničnosti, ki bo lahko prinesla spravo, brez katere ni napredka skupnosti. Zato k uram domovinske vzgoje spadajo pričevanja osamosvojiteljev, npr. Krkoviča. Učitelji, vzgojitelji, socialni delavci smo še posebej poklicani, da zaščitimo najbolj ranljive, med katere zagotovo spadajo otroci, posebej še v najnežnih letih, ko potrebujejo zdravo in varno okolje za oblikovanje identitete, od katere je odvisno, ali bodo živeli  uspešno in zdravo življenje. Pravzaprav smo učitelji, vzgojitelji in socialni delavci SOODGOVORNI za prihodnost naših otrok!

Starši, zakaj smo tiho, ko sistem zlorablja naše otroke?

Zavedajmo se, da pomeni pretirana odsotnost staršev zlorabo otroškega zaupanja. Morda bomo z več prisotnosti v družini ob kakšen evro, a ljubeče bližine in občutka varnosti, ki ga bomo s tem dali otrokom, ni mogoče poplačati z darili, ki jih včasih kupujemo, da bi zadostili občutkom krivde, ker nas ni. Če bomo več z otroki, bomo tudi družbene zlorabe naših otrok prej in bolje prepoznali ter ustrezno preprečili. Prav bi bilo tudi, da svoje nestrinjanje ob omenjenih zlorabah izrečemo tudi starši. Me zanima, če bi bili starši ateisti tiho, če bi vrtec otroke peljal na romanje?

Šport je odlična stvar, tudi sam sem športnik, alpinist. Vendar, dajmo spoštovsti latinski - zdrav duh, v zdravem telesu. Laž in manipulacija ne krepita zdravega duha niti telesa.

Franci Donko

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top