Aleš Primc v boju za priznanje očetovstva z Mestno občino Ljubljana

Mestna občina Ljubljana Alešu Primcu izplačilo prevoza sina v šolo in iz šole, ki mu po zakonu pripada, pogojuje s tem, da podpiše pogodbo, v kateri bo opredeljen kot "starš". On vztraja, da je oče in, da se to zapiše v pogodbo. Tega stališča po naših informacijah ni pripravljen spremeniti tudi, če zaradi tega ne bi dobil denarja, ki mu po zakonu pripada. Na Mestni občini Ljubljana, ki mu je poslala pogodbo v podpis, trdijo, da je pogodba "uradni dokument, katerega osnovno besedilo ni dovoljeno spreminjati, razen v delu, ki se nanaša na osebne podatke".

Primc je mestni občini odgovoril z naslednjim dopisom

"Spoštovana mag. Janja Remšak,

Dne 11.3. sem prejel vaš dopis, v katerem me obveščate, da uradnega dokumenta Pogodbe o načinu in financiranju prevoza učenca v šolskem letu 2016/2017 ni dovoljeno spreminjati, razen v delu, ki se nanaša na osebne podatke. Obveščam vas, da sem spremenil samo podatke: ime banke poleg tega sem besedo "starš" zamenjal z besedo "oče". Edninska oblika "starš" ni enakovredna pomenska zamenjava za besedo "oče" in je zato kot take ne morem sprejeti. Moj otrok ima v rojstnem listu zapisano mamo in očeta, ne enega in drugega "starš-a". Zakaj izrinjate besedi "mama" in "oče" iz uradnega poslovnega jezika Mestne občine Ljubljana?

V kolikor me boste še naprej posiljevali z besedo "starš" in mi zaradi tega, ker take pogodbe ne bom podpisal, odtegnili pravico do nadomestila za prevoz mojega otroka s posebnimi potrebami, boste s tem kršili zakon in Ustavo RS.

Lep pozdrav,

Aleš Primc"

Ročno prečrtan "starš" in dopisan "oče" na pogodbi:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top