Ali je začela delovati zloglasna ideološka policija?

Ko me je pred dvema dnevoma poklical prijatelj, in vprašal, ali je ovadba zoper Zavod 24Kul.si  že podana na podlagi Zakona o varstvu pred diskriminacijo, sem za hip umolknil. Nisem  verjel svojim ušesom, vendar me je pogled na splet kmalu prepričal, da gre zares.

Anamarija Sobočan, Andreja Hočevar, Anja Koletnik, Eva Gračanin, Heidi Pungartnik, Jasna Mažgon, Katja Sešek, Mateja Capek, Metka Mencin Čeplak, Mitja Blažič, Mojca Kovač Šebart, Petra Peterka, Tanja Rener, Tina Mahkota in Tiva Vlaj so vložili kazensko ovadbo zoper zavod 24Kul.si in njenega direktorja zaradi članka, ki našteva člane abortivnega lobija v Sloveniji.

Imenovani so podpisali peticijo zoper zavod Božji otroci, ki so molili za življenje nerojenih otrok pred porodnišnico v Ljubljani v okviru pobude Štirideset dni za življenje.  Spomnimo, da so peticijo naslovili na  vlado in državni zbor z zahtevo, da se molitev pred porodnišnico prepove, češ da gre za dejanje v nasprotju s 55.členom Ustave RS, ki pa govori o tem da je odločanje o rojstvih svojih otrok svobodno.  Pravzaprav spodbuja k rojstvom otrok, in ga nikakor ni mogoče razlagati kot pravico do splava. Kako zelo je njihova pobuda v nasprotju s spoštovanjem življenja in zanikanjem trpljenja mater z izkušnjo splava, me je prepričalo anonimno pismo študentke socialnega dela, ki me je izbrala za naslovnika svojega anonimnega pisma, v katerem je želela zaupati svojo stisko slovenski javnosti in profesoricam fakultete za socialno delo, ki žal podpirajo protidružinsko politiko trenutne oblasti.    

Obraz kristjanofobije: strah pred pojavljanjem kristjanov v javnosti

Kristjanofobija je strah pred kristjani, posebej tistimi, ki se pojavimo v javnosti in širimo veselje do družinskega življenja,  zagovarjamo spoštovanje življenja od spočetja do naravne smrti.

Zagovorniki otrok in družin opozarjamo tudi na nestrpne izjave in ravnanja skupin in posameznikov, ki so izrazito v nasprotju z demokratičnimi standardi in Ustavo, ki zagotavlja pravico do izražanja in združevanja ne glede na nazorska in verska prepričanja.  Potiskanje kristajnov na obrobje in vere v zasebnost  je tako prioriteta vseh  proti družinskih družbenih aktivistov. Tako je bil na strani Zavoda 24Kul.si objavljen seznam članov slovenskega abortivnega lobija. Slednji so se na razkritje odzvali s kazensko ovadbo, kakršne spodbuja Zakon o varstvu pred diskriminacijo, ki za zastraševanje nasprotnikov ne izbira sredstev ter grozi z visokomi denarnimi kaznimi. Aktivisti teorije spola, ki učijo, da si človek spol izbira sam, zasedajo ključne položaje v družbi in državnih institucijah, in se jim civilna družba ne more več učinkovito upirati, zato pozdravljam pobudo Koalicije Za otroke gre!, da se preimenuje  v Gibanje za otroke in družine, ki se bo v prihodnje zavzemalo za pravice najšibkejših, tudi v politiki.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top