Amnesty international v šolah - starši pozor

Amnesty international je aktivistična organizacija, ki ne priznava, nerojenim otrokom pravice do življenja. Prav tako ne priznava, da obstajata ženski in moški spol, in otroke uči, naj si sami izberejo svoj spol. Svojo ideologijo hočejo vsiljevati tudi otrokom v šolah.

Na šole se obračajo z različnimi predlogi t.i. delavnic, navadno pod krinko človekovih pravic, strpnosti, sprejemanja drugačnosti itn. Glede na to, da gre za organizacijo, ki je v šolah pod krinko strpnosti in drugačnosti že učila (npr, projekt Ljubezen je ljubezen), da naj otroci eksperimentirajo s svojim spolom in spolno usmerjenostjo, svetujemo veliko pozornost in previdnost. Te delavnice so  v preteklosti potekale brez soglasja in vednosti staršev ter celo brez navzočnosti učiteljic. Amnesty international je namreč zahtevala, da se učitelji umaknejo, ker naj bi bili otroci tako bolj sproščeni?!

Starši bodite pozorni na obvestila šole, pogovarjajte se z otroki, kaj se bo dogajalo v šoli v naslednjih tednih in mesecih, kdo bo prišel od zunaj itn. Samo če boste pravočasno izvedeli, kaj in kdaj se bo dogajalo na vaši šoli, imate možnost preprečiti, da bi vaš otrok sodeloval na zanj škodljivih aktivnostih.

Ko izveste, da se bo na šoli dogajala dejavnost Amnesty international, ki se vam zdi problematična, imate naslednje možnosti:
1. Od razredničarke oz. vodstva šole pridobite gradiva, na podlagi katerih se je šola odločila dovoliti izvajanje dejavnosti zunanji organizaciji,
2. Zahtevajte, da šola pridobi pisno soglasje staršev, za udeležbo  otrok na delavnici,
3. Kolikor se vam zdi na podlagi pridobljenega gradiva kaj nenavadnega, prosite, če ste lahko navzoči pri izvajanju aktivnosti. Če zahtevanega gradiva ne dobite, je to dober razlog, da ne dovolite udeležbe otroka na taki delavnici.
4. Zahtevajte, da so učitelji med izvajanjem pouka v razredu z otroki, saj je to njihova dolžnost v skladu s šolskim redom,
5. Ne dovolite, da bi otrok sodeloval na aktivnostih, ki se vam zdijo sporne, saj imate do tega vso pravico,
6. Otroke opozorite na morebitne sporne vsebine in jih prosite, naj si zapisujejo, kaj se je na delavnici dogajalo in prinesejo domov gradiva, ki jih bodo prejeli.
7. Od vodstva šole pridobite podatke, koliko bo šola plačala tem izvajalcem.

Prosimo vas tudi, da nas obvestite o aktivnostih Amnesty international in drugih radikalnih organizacij, ki svoj navdih za delovanje črpajo iz teorije spola, na vaši šoli. Vse posredovane informacije bodo uporabljene v dogovoru s tistimi, ki jih bodo posredovali, prav tako pa zagotavljamo diskretnost in anonimnost tistih, ki nam jih bodo posredovali.

Priročnik Amnesty international Ljubezen je ljubezen, si lahko ogledate na tej povezavi.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top