Sta Andreja Črnak Meglič in Aleš Primc postala prijatelja?

Na zadnji seji Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide 15. januarja se je, kljub precejšnji napetosti, ker je vladna stran zavrnila večino utemeljenih predlogov družinskih organizacij, zgodil nepričakovan, vendar pozitiven dogodek. Predsednica odbora dr. Andreja Črnak Meglič in Aleš Primc sta na seji namreč vzpostavila odnos, ki doslej zanju ni bil značilen.

Vsi se spomnimo njunih epskih pregovarjanj ob dveletnih razpravah pri obravnavi spornega Družinskega zakonika. Ti so višek dosegli, ko je Črnak Megličeva Primcu diskriminatorno celo prepovedala sodelovanje na sejah odbora.

Na seji 15. januarja pa je bilo sodelovanje očitno tako zgledno, da se je Primc Črnakovi na sami seji za to zahvalil. Magnetogram seje Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide, dne 15. Januar 2014:

ALEŠ PRIMC: "Hvala lepa, gospa predsednica. Prav vesel sem, se mi zdi, da sva danes na tej seji en tak lep odnos vzpostavila, ki upam, da bo trajal."

Aleš Primc sicer očitno že nekaj časa nima prav slabega mnenja o Andreji Črnak Meglič, saj je v intervjuju za Demokracijo že 16. januarja 2013 povedal naslednje: »Andreja Črnak Meglič, ki je vodila seje parlamentarnega odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide, se je po mojem mnenju, čeprav težko prenaša drugače misleče, vendarle trudila biti demokratinja. Očitno so jo izdajali živci in je zato naredila kar nekaj nedemokratičnih potez, za katere pa sem čutil, da ji je žal, čeprav tega ni hotela javno priznati.« 

Skupaj s Primcem upamo, da bo najnovejši odnos res trajal, še posebej, ko bo prišlo do ponovne obravnave predloga Družinskega zakonika, ki ga je napovedala ministrica Anja Kopač Mrak.

Je pa očitno ta ocena Primčevega dobrega sodelovanja veljala samo za njegov odnos s predsednico odbora in ne za celotno vladno koalicijo. Vladnim poslankam in poslancem je potem, ko so že zavrnili štiri od petih predlogov družinskih organizacij, povedal sledeče:  "Tako, da jaz obžalujem, da je tako stanje. Še vedno upam, kot rečejo, upam proti upanju, da ne boste, ko boste glasovali, vendarle takih krivičnih in po svoje res pobalinskih ukrepov sprejeli. Če jih pa boste, bomo poskrbeli, da bo javnost za to izvedela." 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top