Angelca Likovič prejemnica priznanja BELA VRTNICA

»Bela vrtnica« se je imenovalo nenasilno odporniško gibanje proti nacizmu na univerzi v Münchnu v letih 1942 in 1943. Pet študentov in profesor so na vrhuncu nacistične strahovlade z izredno jasnovidnostjo in pogumom spodbujali k uporu proti nečloveškemu terorju, zatiranju svobode in kršenju človekovih pravic s trosenjem letakov in pisanjem grafitov. V najbolj nevarnih časih so tvegali svoja življenja, da bi med ljudmi gradili svet spoštovanja, miru in sožitja. Zato so trajen zgled neomajne pokončnosti, resnicoljubnosti in poguma za ves svet.

Angelca Likovič je srčna borka za pravice nerojenih otrok

Gospa Angelca Likovič je dolgoletna goreča podpornica človekovih pravic otrok, mater in očetov ter starih staršev. Sodelovala je v mnogih pobudah za zavarovanje in spoštovanje človekovih pravic. V letu 2016 se je z izjemnim pogumom in srčnostjo zavzela za spoštovanje človekovih pravic nerojenih otrok. Zaradi svojega neustrašnega prizadevanja je bila deležna srditega nasprotovanja, žaljenja in medijskih napadov. Kljub vsem krivicam, ki jih je bila deležna, je ostala neomajna zagovornica temeljne človekove pravice nerojenega otroka do življenja.

S svojo plemenito držo, argumentiranim nastopom in neutrudnim bojem za človekove pravice nerojenih otrok, ki so najbolj nemočna skupina ljudi, predstavlja gospa Angelca Likovič trajen zgled zavzemanja za človekove pravice, pokončnosti in poguma za mlade in vso slovensko družbo. Zato Gibanje za otroke in družine.si gospe Angelci Likovič podeljuje najvišje priznanje za zasluge na področju boja za človekove pravice in svoboščine v Sloveniji za leto 2016.

V odzivu na vest, da je prva dobitnica Bele vrtnice, je Angelca Likovič dejala: "Delo za otroke in družine je moja življenjska izbira. Med nami je veliko takih, ki so se še bolj izpostavili in si bolj zaslužijo tako veliko priznanje." Skromnost, ki veje iz njenih besed je samo dokaz več, da si prvo Belo vrtnico zasluži prav gospa Angelca Likovič.

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top