Pogumen nastop Angelce Likovič v Tarči odnesel urednico

Za izrojeno levico je svoboda govora »uredniški spodrsljaj«. Z novim letom nova urednica oddaje Tarča.

Po oktobrski oddaji Tarča, v kateri sta Angelca Likovič in Katarina Nzobandora  odločno branili pravico vsakega nerojenega otroka  do življenja, so na noge skočili pistaši končevanja življenj nerojenih otrok.
Med prvimi je v Delovi prilogi Ona z žaljivimi zapisi Angelco Likovič napadla Sabina Obolnar, nato je svoj ideološki lonček pristavil profesor s FDV Marko Milosavljević, ki je v značilno ideološkem slogu  dejal,  da je bila Tarča na temo končanja življenja nerojenih otrok "predvsem prilagajanje javne televizije verskim zahtevam ene od verskih skupnosti v Sloveniji". To naj bi kazalo na "pomanjkanje uredniške neodvisnosti, kritičnega razmisleka in skrbi za celotno slovensko javnost".  V svoji ideološki ozkosti je šel celo tako daleč, da se je spraševal, ali je naslednja tema, ki jo bodo v oddaji Tarča pripravili, vprašanje, ali naj ženske še imajo volilno pravico!?!

Ob takšnem izpadu Milosavljevića je protestirala celo urednica informativnega programa RTV SLO Jadranka Rebernik, ki je znana po svojem zagovarjanju levičarskega voditelja Studia City, Marcela Štefančiča. Njen odgovor Milosavljeviču: "To ni tema ene verske skupine, kot pravite vi, to je politična in družbena tema," je v odzivu na njegovo pisanje zapisala Rebernikova. "Vaš predlog, da naj odstopimo, jemljem kot nedopusten pritisk na uredniško in novinarsko svobodo in neodvisnost.."

Milosavljeviču in druščini je na pomoč priskočil še Lado Ambrožič ter programski svet RTVS, ki je ustvarjalcem oktobrske Tarče očital problematiziranje »ustavno zagotovljene pravice do splava«, kot si izrojena levica samovoljno razlaga 55.člen Ustave RS, ki govori o svobodnem odločanju o rojstvih otrok, ne pa odločanju za smrt otrok, kot bi radi prikazali zagovorniki abortivnega lobija Slovenije.


Kako velik je strah izrojene levice, da bi padel njihov tabu o končanju življenja nerojenih otrok, ki ga vedno znova uporabljajo za utišanje zagovornikov življenja priča dejstvo, da je programski svet zahteval celo podatke podatke o gledanosti oddaje. Da ja ne bi preveč ljudi videlo, kako so bili razkrinkani s strani zagovornikov življenja!

Ilinka Todorovski, ki je bila v času oddaje na bolniški, zaradi pritiskov z novim letom ne bo več  urednica Tarče.

Gibanje za otroke in družine se zahvaljuje zagovornikom pravice nerojenih otrok do življenja: Angelca Likovič bo prejela najvišje priznanje Gibanja za otroke in družine: Belo vrtnico!

Angelca Likovič se je na napade pristašev lobija za razširjanje smrti nerojenih otrok odzvala mirno in odločno. 
V odgovor jim je zapisala: »Pa kje živijo vsi ti ljudje, ki me napadajo? Morda še vedno v bivšem sistemu, kjer so lahko govorili le eni, ti časi so naša preteklost in se na srečo ne bodo nikoli več vrnili. 25 let živimo v demokraciji, kjer ima vsak pravico do svojega mnenja. Vesela pa sem, da me prav v tem času kliče zelo veliko ljudi, ki me v celoti podpira, pa ne le z desne politične opcije, tudi z leve, saj imamo tudi tam pametne ljudi, ki vedo kaj je demokracija. Javno sta se oglasili tudi zelo znani pravnici, pa nekdo celo iz Bruslja, tudi iz RTV, ki so javno povedali, da to ni noben sovraži govor in da ima vsak pravico povedati svoje mnenje.«

Angelca Likovič je brez dvoma ena najbolj znanih in spoštovanih Slovenk.  Kot vidna članica Gibanja za otroke in družine  je bila po oddaji Tarča 13. oktobra tarča silovitih napadov izrojene levice, homo-bi-trans-queer seksualnih aktivistov ter pristašev lobija za razširjanje smrti nerojenih otrok.  Angelca Likovič napade levičarskih in hoomseksualnih aktivistov  mirno in dostojanstveno prenaša še naprej.
Za njen izjemni prispevek k priznanju pravice nerojenih otrok do življenja, smo v Gibanju za otroke in družine sprejeli soglasen sklep, da bo prva dobitnica najvišjega priznanja Gibanja, Bele vrtnice.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top