Anin sklad za velike družine: Predvsem bodite dobri!

Ustanova Anin sklad je 26. julija v Dolenjskih Toplicah pripravila že 17. srečanje velikih družin, ki je potekalo pod geslom Predvsem bodite dobri: Dobrota je tista sila, ki najbolj razoroži ljudi. V Anin sklad je trenutno vključenih preko 350 družin, ki imajo skupaj približno 2000 otrok. Mesečno Anin sklad finančno pomaga približno 150 družinam.

Letošnje srečanje se je začelo s sveto mašo, ki jo je daroval novomeški škof Andrej Glavan.  Organizatorji so za družine pripravili tudi predavanje na temo Kako lahko zaslužim z domačimi izdelki in pridelki, popoldanski program pa je med drugimi vključeval kopanje v bazenu, sprehod, športne igre, delavnice in medsebojno spoznavanje družin. 

„Naše poslanstvo je biti ob strani družinam z več otroki. Naša najštevilčnejša družina šteje 13 otrok, so pa vključene tudi družine z dvema in tremi otroki. Veseli nas, da družine med seboj sodelujejo, si izmenjujemo materialne dobrine, mnogi otroci iz mestnih središč poletje preživijo na kmetiji katere od družin iz Aninega sklada. S tem dokazujejo, da ni pomembno le, koliko imaš, ampak na kakšen način si lahko polepšaš življenje,“ je povedala predsednica uprave Ustanove Anin sklad Marija Šterbenc.

Anin sklad si prizadeva:

- da bi bile družine številčnejše, 

- da bi se več staršev odločalo za 3. in 4. otroka, 

- da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, 

- da bi se med seboj spoznavale in se podpirale,

- da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja, 

- da bi bilo javno "ozračje" naklonjeno družinskim vrednotam,

- da bi bile družine z več otroki obravnavane prednostno.

Na srečanjih tudi o vrednoti zakonske zveze in o pomenu očetovstva in materinstva

Ker si večina družin ne more privoščiti dopusta, vsako leto prirejajo druženja, spomladi v Šentjakobu ob Savi, poleti pa v Dolenjskih Toplicah. Tudi letošnje pomladno srečanje, ki je bilo aprila v Šentjakobu ob Savi, je bilo namenjeno druženju, izmenjavi izkušenj, pa tudi predavanjem za starše. O vzgoji otrok je takrat spregovoril specialni pedagog Marko Juhant. Srečanje se je začelo s tisočo oddajo Radia Ognjišče Sobotna iskrica, v kateri so nastopile tudi družine Aninega sklada, oddaji je sledila sveta maša, popoldne pa so otroci izdelovali hiške. Na srečanje družin je prišla tudi svetovalka predsednika republike za ekonomsko in socialno politiko Helena Kamnar, s katero so se predstavniki sklada, očetje in matere pogovarjali o vrednoti zakonske zveze in pomenu očetovstva in materinstva. 

V Anin sklad je trenutno vključenih preko 350 družin, ki imajo skupaj približno 2000 otrok. Mesečno Anin sklad finančno pomaga približno 150 družinam.

Če želi tudi vaša družina postati članica Aninega sklada, se prijavite tukaj, če pa želite podpreti dejavnosti Aninega sklada se vpišite tukaj.

V.V.

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top