Avstralski par je izbral le zdravo deklico: bolnega brata dvojčka pustil pri nadomestni materi

Avstralski par je na Tajskem našel nadomestno mater. Ta je rodila zdravo deklico in bolnega dečka. Avstralca sta vzela samo zdravega otroka, bolnega pa sta pustila pri materi, ki si dragega zdravljenja ne more privoščiti.

Svetovno javnost je pretresla novica o avstralskem paru, ki je izbral le enega otroka. Avstralski par, ki ostaja neznan, je na Tajskem našel Pattaramon Chanbua, da bi bila nadomestna mati. Pristala je, ker je bila njena družina revna, za ''uslugo'' pa je prejela 15.000 ameriških dolarjev (11.000 evrov).

A ženska ni zanosila le z enim otrokom, ampak dvema. Po štirih mesecih so zdravniki odkrili, da ima deček Downov sindrom in so ji predlagali splav, a tega zaradi vere ni želela storiti. Deklica se je rodila zdrava. Deček ima poleg sindroma tudi okvaro na srcu, zato potrebuje nujno zdravstveno pomoč.

Avstralski par, ki ga Pattaramon ni nikoli spoznala, je za svojega otroka izbral le zdravo deklico, deček Gammy, zdaj star pol let, pa je ostal v oskrbi nadomestne matere. 21-letnica, ki že ima dva otroka, si dragega zdravljenja ne more privoščiti. Zato so tajski mediji sprožili akcijo zbiranja denarja Hope for Gammy (Upanje za Gammyja) in do zdaj so zbrali okoli 130.000 dolarjev (96.000 evrov). Darovali so tudi številni Avstralci, ki na sodržavljana vsekakor niso ponosni.

Pattaramonova zdaj svari sodržavljanke, naj se nikoli ne odločijo biti nadomestna mati. ''Ne mislite na denar, če gre kaj narobe, potem vam nihče ne bo pomagal,'' je opozorila.

vir: 24ur.com

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top