Video: Bradatim ženskam so prepovedali dostop do ženskih stranišč in zaščitili deklice!

Ameriška zvezna država Južna Dakota je sprejela zakon, s katerim je prepovedala vstop samooklicanim moškim in ženskam vstop na moška in ženska javna stranišča. Razlog – pod pretvezo transeksualnosti so se moški oblačili kot ženske, pri vstopu na žensko stranišče trdili, da so ženske ter tam nadlegovali deklice. Odslej lahko hodijo samo na tista javna stranišča, ki ustrezajo njihovemu biološkemu spolu.

V torek 16. 2. 2016 je tamkajšnji Senat sprejel zakon z 20 ZA in 15 PROTI. Sedaj čaka na podpis republikanskega guvernerja Dennisa Daugaarda.

Po sprejetem zakonu bodo lahko imeli dijaki s soglasjem staršev pravico do posebnega t.i. unisex stranišča; nikakor pa ne bo dovoljeno, da bi moški hodili na ženska stranišča in tuše, saj je potrebno poskrbeti za varnost deklic.

V začetku tega meseca je tamkajšnji parlament potrdil tudi poseben zakon z 58 ZA in 10 PROTI, ki ščiti pravice do telesne zasebnosti bioloških dečkov in deklic.

Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top