Brglez bi rad referendum v poletni vročini, Vili Kovačič se ne da

Sprejemanje spornega in finančno nesprejemljivega vladbega zakona bo potekalo na izredni seji DZ v ponedeljek 8.5.2017 popoldan. Pobudniki referenduma želimo poslance koalicije – predvsem najbolj zagrižene, SMC in DESUS, prepričati, da zakona ne potrdijo. To počnemo tudi z nadaljevanjem zbiranja podpisov za referendum. Naše stališče je nespremenjeno. V primeru potrditve zakona v ponedeljek bomo podpise zbirali še 7 dni do 15.05.2017 ob 16 h. Tedaj bomo podpise tudi vložili v DZ. Predsednik Državnega zbora pa predlaga, naj bodo podpisi vloženi čimprej, da bi lahko referendum razpisal v poletni vročini.

Na informativnem pogovoru, ki sem ga imel pri predsedniku DZ in ki je bil na njegovo pobudo in vabilo, sem kot prvopodpisani pobudnik referenduma predsedniku DZ  dr. Milanu Brglezu pojasnil, da je po našem mnenju tudi v korist koalicije najbolje, da se vladni zakon umakne tako, da potreba po referendumu odpade. Vztrajanje koalicije na premisah tega zakona  je namreč za Slovenijo ekonomsko škodljivo, za koalicijo pa je politično kratkovidno početje. Evropska sredstva vsekakor lahko nadomestimo s prihranki in s spremembo trase. S tem pa tudi skrajšamo čas za dokončanje projekta. Izpostavil pa sem še en vidik – to je lokalno prebivalstvo, ki ga zakon v celoti ignorira. Zakoni mimo ljudi ali celo proti njim pa nimajo bodočnosti in so politično kratkovidni. Postali bodo bumerang za politiko, ki jih forsira. Sedanji zakon za 2 tir udejanja ZLATI tir za nekatere, v resnici pa pomeni ENOJNI TIR ZA DVOJNO CENO in nikakršno rešitev problema, ki ga sedanja železnica predstavlja za lokalno prebivalstvo. Močno pa mu nasprotuje tudi župan občine Koper. Za Slovenijo je ta zakon ekonomsko SAMOMORILSKI, samomorilski pa je tudi za koalicijo! Pomeni izjemno politizacijo problema, ki bo sledila v poletnih dneh, enako pa tudi jeseni ko bo referendum. To ne bo samo referendum o  2 tiru ampak tudi referendum o vladi in njenih koalicijskih poslancih. Stranke, ki so del tega anti-ekonomskega, neljudskega  in politično nezrelega početja, bodo izgubile še tisto malo podpore, ki jo imajo.

Kdor ne vidi v tako zasnovanem 2 tiru lastni politični SAMOMOR, je po moji oceni NOR. Zato pozivam vlado in poslance, da umaknejo ta zakon. Modrost politike je  spoznanje nujnosti in umik za en korak nazaj.  To je korak v drugo smer, korak k razumu nasproti brezumnemu hitenju.

Je pa to tudi prava priložnost za nov začetek. Tako za slovenski narod  kot za politiko. Politika izvršenih dejstev je znana iz zanikanja alternativ za TEŠ6. Alternative v Sloveniji očitno niso dovoljene.

Družba, ki ne priznava alternativ, ne v politiki ne v gospodarstvu, ne v znanosti in družbi, pa je brez prihodnosti. Referendum je tudi referendum za ZNANJE IN UPOR, ki ga je dr. Brglez poudaril v prazničnem govoru.

Je pa tudi boj za novo prihodnost, za politiko, ki bo služila ljudem in bo temeljila na razumu in pogumu za dobro vseh, ne zgolj peščice gradbenih baronov, ki bodo dokončno izmozgali slovenski narod.

Vili Kovačič, pobudnik referenduma o vladnem zakonu  o drugem tiru

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top