15.5. - Čestitamo vam ob svetovnem dnevu družine!

Naj bodo naše družine prostor ljubezni, sprejemanja, upanja in odpuščanja.

Mnoge družine so v zelo težkem finančnem in materialnem položaju. Mnoge družine so na robu preživetja, mnoge se bojijo, ker se mu hitro približujejo. Starši si vzamemo vse premalo časa drug za drugega in za otroke. Težko je danes vzgajati. Veliko je nerazumevanja, nesprejemanja in nespoštovanja. Veliko je nezvestobe in iz nje izhajajočega trpljenja… Pridejo tudi bolezen in starost ter z njimi povezane težave. Spori so v družinah zaradi dediščine… Ampak, težave v življenju so zato, da jih premagamo, ne zato, da one premagajo nas. To iz dneva v dan dokazujejo naše družine. Premagujejo pomanjkanje in strah pred prihodnostjo. Pogumno in zavzeto premagujejo vsakodnevne težavice in težave. Trudijo se za več ljubezni, za več življenjskega optimizma. Nič ne pretiravamo, če rečemo, da so naše družine in še posebej naši otroci vir naših moči in upanja. Zato so naše družine tudi vir moči in upanja za prihodnost celotne naše družbe in države. Težki časi so tudi priložnost. Priložnost za solidarnost med družinami - v sorodstvu, med prijatelji, med sosedi, v mnogih dobrodelnih akcijah... Vsem družinam ob današnjem svetovnem dnevu družine želimo, da bi bile prostor prostor ljubezni, sprejemanja, upanja in odpuščanja.

Aleš Primc

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top