Čestitke: »Nežo svobode« je za najboljšo izjavo leta dobila Angelca Likovič

Na predvečer dneva žena so nasprotniki pravic otrok razkrili, kdo je v preteklem letu izustil najboljšo izjavo. Nežo svobode je letos dobila Angelca Likovič, izjemna ženska in odločna zagovornica pravic žensk in otrok.

Angelca Likovič iz Gibanja za otroke in družine si je nežo svobode, nagrado za najboljšo izjavo leta, pravzaprav prislužila s kar dvema izjavama, ki sta obe dobili enako, najvišje število glasov. Eno je izrekla 13. oktobra v oddaji Tarča na TV Slovenija, drugo dva dni prej v oddaji Dobro jutro na isti televiziji.
Tukaj sta izjavi in utemeljitvi, zakaj si je Likovičeva z njima prislužila nežo svobodo:

Angelca Likovič, Gibanje za otroke in družine
Vir: Oddaja Tarča: Splav - kdaj se začne življenje?, 13. oktober 2016, RTVSLO

"Resnično vsak otrok je spočet z ljubeznijo, razen tisti, ki so posiljeni. So pa nekatere ženske posiljene, ampak tudi tem posiljenim ženskam je treba pomagati, da rodijo otroke, ker bodo potem srečne, tiste posiljevalce pa lahko kaznujemo, od ena do deset let zapora."

Utemeljitev: Z omenjeno izjavo se je Angelca Likovič zavzela za pravico nerojenih deklic in se zoperstavila stigmatizaciji mater, ki v težkih razmerah želijo rešiti življenje svojemu otroku. Cilj njenega delovanja je: ustvariti Slovenijo, v kateri bodo vsi otroci dobrodošli.

Angelca Likovič, Gibanje za otroke in družine
Vir: "Porota - pravica ženske ali otroka: Danes govorimo o ne/pravici do splava", Dobro jutro, RTV SLO 1, 11. oktober 2016
 

"Poglejte, kaj je Merklova v Nemčiji naredila, ker nima nobene reprodukcije, koliko ljudi iz tujine je potegnila. Mi se borimo za to, da bomo imeli naše potomce s slovenskimi koreninami, zato podpiramo vse mamice, da rodijo, tudi posiljene." [...] "Poglejte, drage moje gospe, če bi vaše mame naredile splav, vas ne bi bilo danes tukaj, tudi mene ne, zato sem jaz proti splavu."

Utemeljitev: Gre za izjavo, s katero Likovičeva opozarja na ustavno pravico vseh žensk, da se rodijo. Obenem opozarja, da se materinstvo začne že s spočetjem njenega otroka in ne šele z rojstvom otroka .

Angelci Likovič v imenu vseh borcev za življenje nerojenih deklic in dečkov iskreno čestitamo za nagrado »Neža svobode«. Prepričani smo, da kdor z besedo reši življenje enega otroka, reši celo človeštvo. Obenem se ji iskreno zahvaljujemo za pokončno zavzemanje za dostojanstvo slovenskih mater in družin. Na ustanovnem kongresu stranke Glas za otroke in družine bo Angelca Likovič prejela nagrado Bela vrtnica, kot najvišje slovensko priznanje za dosežke na področju človekovih pravic.
Gibanje za otroke in družine, Zavod KUL.si, Civilna iniciativa za družino in pravice otrok, Koalicija "Za otroke gre!"

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top