Danes vložitev podpisov za referendum o spornem vladnem drugem tiru

Vložitev 48.222 podpisov proti spornemu vladnemu drugemu tiru  v Državni zbor bo v torek 27.06.2017 od 15.30 do 16:00. Še enkrat hvala vsem, ki ste sodelovali pri zbiranju in ste oddali svoj podpis! Vse, ki niste utegnili oddati podpisa, vabimo, da se pridružite nadaljnjim aktivnostim ter na referendumu glasujete "proti" novi vladni kraji.

V četrtek 29.06.2017 ob 20 h pa bo na Trgu republike pred parlamentom prireditev veselja ob uspešnem zaključku zbiranja 40.000 podpisov!

Argumenti za zavrnitev spornegla vladnega zakona o drugem tiru na referendumu.

 

1. Sporni vladni zakon o drugem tiru je vlada vsilila brez dialoga z neodvisno stroko in civilno družbo!

2. Sporni vladni zakon o drugem tiru ne predvideva potniškega prometa na tej investiciji in tudi ne izgradnje dvotirne proge!

3. Pri spornem vladnem projektu DRUGI TIR je vse napeljano za novo miljardno oškodovanje družin, delavcev in upokojencev. Neverjetno, a resnično je, da projekta za izvedbo del vlada RS sploh še ni pripravila! To pomeni, da je odprta pot z aneksi višati investicijsko vrednost!

4. Kolikor bo znašal znesek zgrešenih investicij in kraje pri gradnji drugega tira, toliko manj bo denarja za družine, nova kvalitetna delovna mesta, šolstvo, pokojnine, zdravstvo, ceste, socialne pomoči itn. Na sporno vladno gradnjo drugega tira so se prisesali lobiji, da bi nas ponovno oškodovali. Za sporni vladni zakon o drugem tiru navijajo isti mediji in novinarji, ki so podpirali krajo v bankah, kraje ob gradnji avtocest in TEŠ 6. Čas je, da vsem tem povemo: Dovolj ste nas že okradli!

5. Trasa proge po vladnem zakonu je neprimerna, draga, neraziskana in nepredvidljiva, zaradi kraškega terena ter pomeni izjemno tveganje za zaplete pri gradnji ter za podražitve gradnje z aneksi.

6. Zakaj sedaj proti koncu mandata Cerarjev vlada tako hiti, ko se ve, da nima časa za končanje projekta? Ker hočejo ob koncu mandata finančno poskrbeti za svoje pristaše, odgovornost pa prevaliti na tiste, ki bodo prišli za njimi.

7. Sporni vladni zakon ima vse elemente nove kraje davkoplačevalskega denarja kot so bile milijardne dokapitalizacije bank, milijardne kraje pri gradnji avtocest, stotine milijonov EUR pri gradnji TEŠ 6… Sedaj to še lahko preprečimo!

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top