#deliJezusa 25. dan, sporočilo Matevža Mehleta

Prepoznaj svojega Odrešenika!

Danes bomo praznovali sveti večer. To bo večer, ko bodo minevale še zadnje ure, preden bomo končno dočakali rojstvo našega Odrešenika. Ali se tvoje srce kaj radosti? Ali resnično verjameš, da bo to dete prišlo na svet tudi zate in za vsakega izmed nas. Ali verjameš, da nas želi rešiti iz oblasti teme in nam podariti mir srca?
Usmiljeni Bog ni pozabil svoje svete obljube. Zaharija v svojem slavospevu, poln Svetega Duha, napoveduje, da je prišel čas odrešenja njegovega ljudstva. Čeprav jim je bil prihod Jezusa napovedan po prerokih, vemo, da Judje v njem, malem detetu, niso prepoznali svojega Mesije. Ta večer tudi k nam prihaja Odrešenik. Ne bodimo kot tisti, ki Božje besede niso slišali ali razumeli. Naj se ljubi Jezušček jutri rodi tudi v naših srcih!


Izzivi:
Danes ne posvečaj preveč časa zgolj pripravam na večerjo in praznovanje. V svojem srcu pripravi prostor za Jezusa.
Povabi koga k polnočnici ali se s povabilom, lepo besedo ali voščilom spomni na koga, ki je na ta sveti večer osamljen. Deli radost!
V miru zmoli rožni venec, še posebej za tiste, ki v Jezusu še niso prepoznali svojega Odrešenika.
Želimo ti vesel in blagoslovljen sveti večer!

Ekipa #deliJezusa

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top