Devet feministk in baron: Inštitut Republike Slovenije za socialno varstvo (2)

Seznanjamo vas z vsebino pogodb in »naključnih« aneksov za »prijatelje«. Poročali smo, da smo davkoplačevalci v Inštitut Republike Slovenije za socialno varstvo vložili že 4.443.011,81€. Od tega samo leta 2014 327.701,00 EUR. Vprašamo se lahko, kaj davkoplačevalci dobimo za omenjeni denar?

Poglejte si pogodbo za zgolj 81.000 EUR, ki pa je nato z aneksom Anke Kopač Mrak nadgrajena z lepšimi 327.000 EUR. V kolikor imate kakšne pripombe ali opažanja, nam jih posredujte na info@24kul.si .

M. T. 

Objavljamo odziv Inštituta Republike Slovenije za socialno varstvo

Spoštovani!

Na vašem spletnem portalu 24 kul sem zasledila dva zapisa, v katerem anonimni avtor razmišlja o delu Inštituta Republike Slovenije za socialno varstvo (v nadaljevanju inštitut).  

Mnenja in obtožbe v pisanju anonimnega avtorja so me neprijetno presenetila, vendar jih ne bom komentirala, želim le opozoriti na nekaj netočnosti v zapisih, ki temeljijo na izmišljenih predpostavkah.

V letu 2014 smo v okviru letnega programa dela za potrebe Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti izvedli 15 nalog in pripravili več kot 30 raziskovalnih poročil. Večina naših poročil je tudi javno objavljenih na našem spletnem mestu www.irssv.si. Zato je trditev, da inštitut v enem letu pripravi eno poročilo popolnoma napačna. Razumljivo je, da so zato napačni tudi vsi nadaljnji sklepi, npr. o ceni enega poročila, o ceni ene strani poročila, o stroških na zaposlenega itd. Poročilo, ki ste ga objavili (in je objavljeno tudi na naši spletni strani) »Socialni položaj v Sloveniji 2013–2014«, je torej le eno izmed naših poročil, ki smo ga, med drugim, predstavili tudi v Državnem zboru in v Državnem svetu. Povsod kjer smo ga predstavili, smo bili deležni pozitivnih odzivov.

Netočnosti anonimnega avtorja ne škodujejo le ugledu našega inštituta, ampak tudi ugledu vašega portala. Zato vas prosim, da objavite popravek.  V kolikor potrebujete dodatna pojasnila, vas vljudno vabim, da me pokličete.

Lep pozdrav,

Mag. Barbara Kobal Tomc, direktorica / director
Inštitut RS za socialno varstvo / Social Protection Institute of the Republic of Slovenia
Tržaška 2
SI 1000 Ljubljana
tel +386 (0)1 2000 252
fax +386 (0)1 2000 260
www.irssv.si

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top