Dr. Mark Regnerus – Dodatne raziskave in analize negativnih posledic odraščanja otrok v homoseksualnih razmerjih!

Svetovno znani sociolog in raziskovalec dr. Mark Regnerus iz Tekaške univerze v ZDA je avgusta 2012 v ameriški znanstveni reviji Social Science Research objavil dodatne dokaze in analize, zakaj obstajajo številne razlike med otroci, ki živijo skupaj z očetom in mamo ter otroki, ki odraščajo z dvema osebama istega spola. V raziskavi z naslovom »Parental same-sex relationships, family instability, and subsequent life outcomes for adult children: Answering critics of the new family structures study with additional analyses« je dodatno potrdil in pojasnil rezultate, ki jih je objavil v svoji študiji "How different are the adult children of parents who have same-sex relationships? Findings from the New Family Structures Study," iz leta 2012, objavljene prav tako v ameriški znanstveni reviji Social Science Research.

Raziskave: Otroci v homoseksualnih skupnostih imajo slabše okolje za razvoj!

V obeh študijah dr. Mark Regnerus ponovno potrdi znano dejstvo – otroci se razlikujejo glede na okolje v katerem odraščajo. Otroci v homoseksualnimi skupnosti se z otroki, ki živijo z očetom in mamo soočajo:

 • S pogostejšim prejemanjem socialne podpore.
 • Imajo nižji šolski uspeh
 • Čutijo manjšo varnost.
 • Pogosteje trpijo za depresijo.
 • Pogosteje razvijejo asocialno vedenje in imajo probleme s policijo.
 • Če gre za deklice, ki odraščajo v homoseksualnih skupnostih – pogosteje menjavajo partnerje  - pa naj bodo ti moški ali ženske.
Otroci v družini očeta in mame imajo 4 krat manjšo možnost, da bodo brez finančnih virov kot otroci v homoseksualnih skupnostih!

Odrasli, ki so kot otroki odraščali v homoseksualnih skupnostih se v primerjavi z otroki, ki živijo z očetom in mamo soočajo z naslednjimi pojavi:

 • 4 krat pogosteje prejemajo socialno pomoč.
 • Imajo 50% večjo možnost, da nimajo polne zaposlitve.
 • Trikrat pogosteje so brez dela.
 • 4 krat pogosteje se identificirajo z identitetami, ki so drugačne kot heteroseksualnost.
 • Če so poročeni ali živijo v izvenzakonski skupnosti so 3 krat pogosteje spolno nezvesti sozakoncu oz. partnerju.
 • 11 krat pogosteje so bili v otroštvu deležni spolnih »dotikov« s strani homoseksualnih staršev oz. skrbnikov.
 • 4 krat pogosteje se soočajo z nasiljem na področju spolnosti.
 • Pogosteje kadijo cigarete in marihuano.
 • Pogosteje in dlje časa gledajo televizijo.

Znanstvene raziskave dokazujejo – Za otroke je najbolje, da živijo z očetom in mamo!

Dr. Peter Sprigg iz Family Research Council je na osnovi obeh študij Marka Regnerusa zaključil naslednje:
1) Biološko nedotaknjena družina je najboljše in najpogostejše okolje za vzgojo otrok. Čeprav socialni inženirji želijo spodkopati pomen tradicionalne družine, Regnerus poroča, da večina otrok še vedno odrašča skupaj z očetom in mamo.
2) Otroci se dosti bolje počutijo v družini poročenega očeta in mame. To še posebej pride do izraza, ko se primerja takšne otroke z otroki, ki živijo v istospolnimi skupnostmi.
3) Otroci trpijo v okolju dveh oseb istega spola. In to ne samo v primeru, ko se jih primerja z otroki, ki živijo skupaj z očetom in mamo, temveč tudi v primerjavi z otroki, ki živijo v enostarševskih in razporočenih družinah.
4) Homoseksualne zveze so izrazito »nestabilne«. Samo dva izmed 200 otrok, ki so živeli v homoseksualnih skupnosti je živelo v takšnih skupnosti od rojstva do dopolnjenega 18 leta starosti. To kaže, kako redke so trdne homoseksualne zveze.
5) Država mora spodbujati vzgojo otrok v družini, v kateri živijo njihovi biološki očetje in matere.

Ja. Mat.
Vir:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top