Dr. Walter R. Schumm: Po 15 letih je 75% lezbijk z otroki ločenih!

V vrhunski mednarodni reviji Marriage & Familly review je dr. Walter R. Schumm primerjal lezbične skupnostmi z družinami očeta in matere. Tako je podobno kot Biblarz in Stacey ugotovil, da so lezbične skupnosti z otroki dosti manj stabilne in se pogosteje soočajo z razpadom skupnosti kot heteroseksualne družine otrok, očeta in matere.

Tako je 13% lezbičnih skupnosti po 5 letih od posvojitve otroka že ločenih. Po dobrih 9 letih jih je ločenih 42,9%; po 15 letih pa jih je ločenih že dobrih 75%. Pri heteroseksualnih družinah je stopnja ločitve dosti manjša: 15,5% po 13 letih oz. 31% pri 25 letih skupnega bivanja.

Po desetih letih skupnega bivanja je ločenih med 15 in 20% heteroseksualnih skupnosti ter med 40 in 45% lezbičnih skupnosti.


Več:
Walter R. Schumm. Comparative Relationship Stability of Lesbian Mother and Heterosexual Mother Families: A Review of Evidence. Marriage & Family Review 2010. Volume 46, Issue 8, 2010. pages 499-509.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top