Dr. Tadej Strehovec: Življenja si ni mogoče predstavljati brez svobode izražanja in poštenega sodstva!

Govor dr. Tadeja Strehovca na tretjem shodu pred Okrožnim državnim sodiščem v Ljubljani (16. 1. 2019): Dragi prijatelji, življenja si ni mogoče predstavljati brez svobode izražanja in poštenega sodstva. Prav zato smo se danes že tretjič zbrali pred sodiščem z namenom, da javno izrazimo podporo temeljnim človekovim pravicam in pravni državi. Obenem pa se zoperstavimo vsem tistim, ki pod izgovorom sovražnega govora v naši državi uvajajo verbalni delikt in cenzuro ter v ta namen grobo zlorabljajo slovensko sodstvo. Ob tej priložnosti se vam zahvaljujem za vašo pokončno držo in podporo, ko me v boju za svobodo podpirate in ste danes z menoj. Ob tem se posebej zahvaljujem Koordinaciji »Mi ne sodimo, mi pomagamo«, ki jo vodi Aleš Primc ter vsem, ki boste danes z besedo in pesmijo sodelovali pri današnjem shodu.

1. Čez dva dni, 19. januarja, se bomo v Sloveniji spominjali 67 obletnice uzakonitve splava oz. nasilja nad nerojenimi otroki. Po okvirnih podatkih se od 19. januarja 1952 v Sloveniji ni smelo roditi že več kot 700.000 nerojenih otrok. Za seboj pa so pustili na sto tisoče žalostnih in prizadetih staršev ter zdravstvenih delavcev. Posamezniki združeni v t.i. abortivnem lobiju so tisti, ki v naši državi hočejo zamolčati te informacije in trdijo, da gre za pravice, napredek in enakopravnost. Vprašamo se lahko, kakšne pravice so imeli nerojeni, ki se niso smeli roditi; kakšno enakopravnost so imele mame, ki niso smele žalovati in kakšen napredek je to, da kot država nismo znali ustvariti pogojev za sprejem življenja vsakega otroka.

2. Evropa nas že leta opozarja, da ima Slovenija eno najnižjih rodnosti in da je v globoki demografski krizi. S tem pa ima že danes povezane težave s proračunsko vzdržnostjo ter financiranjem pokojninskega in socialnega sistema. Rešitev tega problema ni v uvozu delovne sile iz tujine, temveč v zagotavljanju boljših socialnih pogojev za družine, boljši vzgoji mladih in v družini bolj prijazni družbeni klimi.

3. Nenavadno je, da nobenega generacija Slovencev ni imela tako visokega ekonomskega standarda, na drugi strani pa ima ta generacija Slovencev najnižjo stopnjo rodnosti. Razlog za takšno stanje je vladavina t.i. abortivnega lobija, ki so naročniki tega montiranega sodnega atentata na Zavod za družino in kulturo življenja ter name osebno. Preko tega postopka hočejo ustrahovati vse tiste, ki se zavzemamo za pravico do življenja vsakega otroka in ki zagovarjamo temeljno ustavno pravico do svobode mišljenja in svobode vesti. Zato abortivnemu lobiju, ki za svoje smrtonosno in uničevalno delovanje prejema na milijone eurov javnega denarja, sporočamo da smo vsak dan bliže zmagi in da se tudi preko tega sodnega postopka vedno bolj širijo informacije o nasilju nad nerojenimi otroki, o nesrečnih starših in demografsko izčrpanem slovenskem narodu, ki ima vedno manj otrok. Sporočamo jim, da se ne bomo umaknili in da bomo še bolj aktivni na področju življenja, družine in bolj pravične države.

4. Ta montiran sodni postopek je  v svojem bistvu uperjen v omejevanje in ukinitev svobode izražanja. Okrožno državno tožilstvo se poslužuje izgovora preganjanja sovražnega govora z namenom, da posredno ščiti bogato financirano abortivno elito, ki je leta 2016 s sovražno peticijo zahtevala od države in policije prepoved zbiranja in molitve skupini slovenskih kristjanov, ki so se zavzemali za spoštovanje življenja. Namesto da bi Okrožno državno tožilstvo procesiralo nestrpne člane abortivnega lobija, so se spravili na našo spletno stran 24kul.si, ki je ena redkih spletnih strani posvečena spoštovanju človekovih pravic nerojenih otrok in gradnji družinam in življenju pozitivnega javnega mnenja.

5. Globoko sem prepričan, da se je potrebno takšni zlorabi slovenskega sodstva z vsemi pravnimi sredstvi zoperstaviti. Umik in predaja ne prideta nikoli v poštev. Samo glasno zavzemanje za človekove pravice in svobodo izražanja, je pot od katere ne smemo odstopiti.

6. Dragi prijatelji. Nikoli vam ne bom mogel povrniti podpore in časa, ki ste ga namenili meni osebno in našemu zavodu. Zato vam v znamenje hvaležnosti sporočam naslednje: Čeprav nas čaka še dolga pot, osebno globoko verjamem, da smo vsak dan bliže dnevu, ko bomo svobodni, ko se bodo v Sloveniji lahko rodili vsi otroci in kjer se ljudi ne bo preganjalo zaradi njihovega političnega, etičnega oz. verskega prepričanja. V ta namen vsem vam želim poguma, pokončne hrbtenice in Božjega blagoslova. Z Bogom, pogumom in jasnimi cilji, je zmaga že vnaprej zagotovljena. Najlepša hvala.

Dr. Tadej Strehovec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top