Tržnica otrok: Dve dami kupujeta seme za otroka

Pod psevdonimom "susy" na mavričnem forumu, v moškem kotičku, v rubriki Spoznaj me, dve ženski iščeta darovalca semena, ki sta mu pripravljeni tudi nekaj prispevati. 

Sva registrirani partnerki, ki si želiva ustvariti družino. Iščeva donatorja, lahko tudi očeta otroka (če si resen in odgovoren). Sva umirjeni, resni in zaposleni, izobraženi in ne želiva komplikacij. Lahko tudi nekaj prispevava za tvojo širokosrčnost in razumevanje. Prosim javi se nama.... (susy, Mavrični forum)

Ženski kupujeta moško seme, da bi naredili otroka. Dopuščata možnost, da bi otrok imel očeta(!), če je kandidat resen in odgovoren.

Ali je bodoči oče "vreden" materine  ljubezni in s tem "privilegija", da postane oče njenemu otroku? Ljubezen med mamo in očetom je kot gnezdo za otroke, saj je v vsakem otroku polovica polovica mame in polovica očeta. To v tem primeru očitno niso pomembna dejstva. Dami si želita otroka, hočeta otroka in verjetno mislita, da imata do njega tudi pravico. 

No, še nekaj je pomembno, da ne bi bilo "komplikacij". Komplikacija, ki je navadno pri teh rečeh mišljena in se pogosto zgodi, je, da se oče čustveno naveže na svojega otroka in po rojstvu noče prepustiti oz. "prodati" svojih očetovskih pravic in odgovornosti. Kako nekaj najbolj normalnega in naravnega! Tukaj pa je to komplikacija.

Dami bosta verjetno slej ko prej našli moškega, ki bo dal svoje seme. Otroku, ki bo rojen, iz srca želim vse najboljše. Od trenutka, ko se bo rodil, bo hrepenel po mamini in očetovi ljubezni. In od istega trenutka bosta obe dami, ki hočeta otroka, vedeli, da mu očetovo ljubezen jemljeta (posebej v primeru, če ne bo dovolj resen in odgovoren ter bosta vzeli samo seme, njega kot očeta pa ne). Zelo možno, da bo prav ta otrok čez dvajset in več let, v prvih vrstah borcev za pravico otroka do mame in očeta. Tako kot so že danes mnogi, ki so bili žrtve ideologije, ki je otroka naredila za trgovsko blago.

Nekdanji zdravstveni minister Keber je pred časom v oddaji Preverjeno napovedal, da bo v primeru uveljavitve spremembe družinskega zakona, oploditev tema dvema damama zagotavljal na državne stroške zdravstveni sistem. In to, brez "komplikacij" - bodoči oče in otrok ne bosta smela nikoli izvedeti drug za drugega.

Ž. O.

 

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top