• Matere v indijski kliniki za trgovino z materinstvom.

Prelomno: Evropski parlament obsodil izkoriščanje žensk za trgovino z materinstvom

V četrtek 17. 12. 2015 so poslanci Evropskega parlamenta v Bruslju sprejeli zgodovinsko odločitev in zavrnili »prakso trgovine z materinstvom, ki spodkopava dostojanstvo žensk.« Ob vse bolj radikalnih zahtevah homoseksualnih aktivistov in privržencev ideoligije spola, ki obvladujejo Evropski parlament, je ob tem glasovanju prišlo do razkola na njihovi strani, saj precej feministk, kljub pripadnosti ideologiji spola, trgovini z materinstvom nasprotuje.  

V Annual Report on Human Rights and Democracy in the World 2014 and the European Union’s policy on the matter so poslanci zahtevali »prepoved oddajanja maternice kot obliko reproduktivnega izkoriščanja zlasti žensk v državah v razvoju. Obenem so zahtevali, da je potrebno to prepoved čim prej vključiti v obstoječe sisteme za spoštovanje človekovih pravic.

V Zavodu za družino in kulturo življenja pozdravljamo odločitev Evropskega parlamenta, ki se je opredelil do izredno aktualne teme in se zavzel za dostojanstvo žensk in otrok. S sprejemom omenjene resolucije je opredelil posojanje maternice kot dejavnih za spodbujanje trgovine z otroki in ženskami ter ilegalnih posvojitev v Evropi in drugih državah sveta. Obenem pozivamo organizacije, ki zlasti v revnih predelih sveta, propagirajo sporno izkoriščanje žensk in otrok, da prenehajo s svojim spornim delovanjem.

Oglejte si film Google baby, ki prikazuje trgovino z materinstvom.

114.  Condemns the practice of surrogacy, which undermines the human dignity of the woman since her body and its reproductive functions are used as a commodity; considers that the practice of gestational surrogacy which involves reproductive exploitation and use of the human body for financial or other gain, in particular in the case of vulnerable women in developing countries, shall be prohibited and treated as a matter of urgency in human rights instruments;

Zavod KUL.si
Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top