Pedofilski gej iz Maribora še vedno na prostosti

38-letnega Mariborčana policija sumi spolnega napada na otroka mlajšega od 15 let. Do spolnega odnosa naj bi prišlo na območju Ljubljane, osumljeni pa naj bi bil HIV pozitiven gej.

Novinarka Večera Vesna Lovrec poroča, da  se je "po Mariboru pretekli teden razširila vest, da je 38-letnega moškega iz Železnikove ulice doletela hišna preiskava, ker ga policija sumi spolnega napada na dečka, mlajšega od 15 let, a ga kriminalisti niso niti pridržali, kaj šele poslali v pripor."

Napad naj bi se zgodil na območju Ljubljane, takrat 14-letni deček pa je danes že dopolnil 15 let. Osumljeni naj bi bil tudi HIV pozitiven, kar bi lahko pri dečku pustilo smtonosne posledice. Pomembno bo izvedeti, kdaj je osumljenec izvedel, da je okužen, saj bi bil v tem primeru poleg spolnega napada oumljen tudi kaznivega dejanja prenašanja nalezljive bolezni.

Predstavnico za stike za javnostmi PU Ljubljana smo vprašali, če vse navedeno drži. Povedala je, da nam zaradi spoštovanja določil o varstvu osebnih podatkov konkretnejših informacij o fizičnih osebah ne morejo posredovati. "Potrdimo lahko le, da so kriminalisti PU Ljubljana na območju PU Maribor izvajali aktivnosti v zvezi s sumom, da so bila storjena kazniva dejanja s poglavja kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost. Pridržanih oseb ni bilo, saj po Zakonu o kazenskem postopku ni bilo podanih razlogov, ki so po zakonu potrebni za odvzem prostosti." Preiskava že nekaj časa intenzivno poteka, zaradi tajnosti predkazenskega postopka pa javnosti ne morejo posredovati več informacij. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

173. člen kazenskega zakonika sicer narekuje, da "kdor spolno občuje z nekom, ki še ni star 15 let, se kaznuje z zaporom do osmih let, če pri tem uporabi silo, pa mu preti kazen do petnajst let".

Prejeli smo še statistične podatke o številu obravnavanih kaznivih dejanj spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let v zadnjih petih letih. Kakor kaže število tovrstnih kaznivih dejanj načeloma upada (leta 2011=>244 , leta 2012=>218, leta 2013=>161, leta 2014=>168) še vedno pa je katastrofalno, saj je bilo v letošnjem letu storjenih že 110 tovrstnih zločinov. Ali so bila kazniva dejanja storjena s strani osebe istega spola ali nasprotnega niso povedali.

Strašljivo je, da je 38-letni osumljenec, pedofil in gej, še vedno na prostosti; vendar pa lahko pripor odredi le preiskovalni sodnik in ne policija. 

V. V. 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top