Gibanje za otroke in družine.si nas vabi, da pričujemo o lepoti materinstva, očetovstva, družine

Ob velenjskem primeru državne ugrabitve otrok je vsem, tudi manj kritičnim državljanom postalo jasno, da lahko država s svojo samovoljo kadarkoli poseže v našo družino. Tega se ljudje bojimo. Vendar, sam strah ne bo pomagal. Stopimo iz cone udobja, povežimo se in naredimo korak k nujnim družbenim spremembam, da bomo vsi boljše živeli.

V  četrtek, 26. maja je bila pred predstavitev Gibanja za otroke in družine, katerega član sem tudi sam. Predstavljena je bila tudi programska deklaracija gibanja. Kot socialni delavec sem bil velikokrat nemočen in v stiski, ker nisem zmogel učinkovito pomagati ljudem, ki so nujno potrebovali  konkretno pomoč, ne zgolj napotka, naj se zglasijo v drugi pisarni. Pred družinskim referendumom sem se odločil sodelovati s Koalicijo Za otroke gre!, saj sem čutil, da naša družba ne varuje koristi in pravic otrok s predlogom sprememb ZZZDR, ki bi otroke izpostavljale prevzgoji v šolah in posvojitvam brez vednosti staršev, babic in dedkov.

Upanje za Slovenijo

Ob rezultatih decembrskega referenduma sem spoznal, da je za Slovenijo še upanje, da bomo preživeli, ker cenimo kulturno in duhovno dediščino krščanske Evrope. Iz tega razloga sem se priključil Koaliciji in sedaj novonastalemu gibanju. Gibanje za otroke in družine smo v prvi vrsti veseli in hvaležni sinovi in hčere naše domovine, ljubeči očetje in matere našim otrokom, ponosni dedki in babice našim vnukom. Vsiljene družbene spremembe smo zavrnili, sedaj se ponovno povežimo in povejmo, v kakšni družbi želimo ustvarjati družine, vzgajati otroke in napredovati kot posamezniki in družba.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top