Google omejuje svobodo govora: Prepoved oglasov za skupine, ki se zavzemajo za življenje!

Pod pritiskom skupine NARAL, ki podpira splav, je Google prepovedal oglase skupin ZA življenje, ki pomagajo v kriznih nosečnostih in ponujajo alternativo splavu.

Pod novimi smernicami za oglaševanje na Googlu, se centri, ki so usmerjeni v pomoč nosečnicam v težavah, ne bodo pojavili na vaših ekranih, če boste iskali pod ključem: 'abortion clinic' (klinika za splave). In žalostno, če boste iskali pod ključem »težave v nosečnosti«, se bodo pojavile klinike za splave.

Carol Tobias, predsednica narodnega komiteja za pravico do življenja, je rekla, da je s pomočjo teh centrov nudena pomoč mnogim ženskam, ki bodo s tem Googlovim dejanjem prizadete.

»Google se spušča v vojno z ženskami s tem, ko omejuje njihovo vedenje o možnostih in pomoči, ki je ženskam v teh situacijah na voljo,« je dejala v mailu, ki ga je napisala organizaciji The Hill. »Googlova odločitev, da  zavrnejo oglase teh centrov, je nezaslišana.«

NARAL trdi, da so njihovi razlogi za uvedbo te akcije naslednji: ugotovili so, da kadar sami brskajo po spletu se bolj verjetno zgodi, da lažje najdejo oglas za nosečniški center z usmeritvijo ZA življenje, kot pa kliniko za splave – in to, da nosečniški centri, ki so ZA življenje, lažejo o njihovem sporočilu. Google pa je dovolj naiven, da temu verjame!

Če tudi vas Googlovo pristransko vedenje vznemirja tako kot nas, prosimo, podpišite peticijo v kateri zahtevamo od podjetja Google, da spremeni svojo politiko.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top