Google Trends: Najbolj iskani besedni zvezi volitev sta Clinton in splav!

Google trend je sporočil, da je bila najbolj iskana beseda na Googlu v povezavi s Hillary Clinton prav "končanje življenja nerojenega otroka" oz. "splav". To kaže, da so volivci svoje stališče do Clintonove oblikovali predvsem ob njenih stališčih do nerojenih otrok in njene napovedi, da bo uzakonila grozljiva "delna rojstva" – to je splav otrok v zadnjem obdobju nosečnosti.

Google je pozorno spremljal najpomembnejši spletni iskalnik Google search in vpisovanje iskalnih nizov med zadnjimi volitvami. Analiza iskanj predstavlja najbolj celosten vpogled v volilno dogajanje v vsej ameriški zgodovini.

Top #ElectionDay issues searched with each candidate today. For #Clinton it's abortion; for #Trump it's racehttps://t.co/32O0weFqim pic.twitter.com/QeNYuiUP1e
    — GoogleTrends (@GoogleTrends) November 8, 2016

Demokratska kandidatka Hillary Clinton je zagovarjala splav v vseh devetih mesecih nosečnosti in obljubila brezplačne splave v primeru izvolitve. Prav tako je napovedala, da bo kot predsednica ZDA spremenila verska prepričanja, ki nasprotujejo splavu. Ob različnih priložnostih je javno izpostavljala svoje kontroverzno zavezništvo z abortivno ameriško organizacijo Planned Parenthood ter obljubila, da ji bo namenila še več državnega denarja.

Na zadnjem javnem soočenju je Clintonova zagovarjala tudi kontroverzni pozni uboj nerojenega otroka in delno rojstvo, kjer otroka ubijejo v maternici, ko je del njegovega telesa že zunaj matere. Zato je bilo pričakovano, da je volivce zanimalo mnenje Donalda Trumpa o končanju življenja nerojenih otrok.  Zaradi jasnih stališč za življenje nerojenih otrok so ga volivci prepričljivo izvolili.

Avtor

Mateja Lorbar

Družbena aktivistka in analitik slovenske družbe. S svojim možem in s tremi otroki živi v manjšem slovenskem kraju.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top