Mehiški škof: Nihče nima pravice Cerkvi vsiljevati svoje ideologije

Potem ko so globalni kapital, nekatere mednarodne organizacije in domači aktivisti izsilili odločitev mehiškega Vrhovnega sodišča, da ukine zakonsko zvezo ženske in moškega, je Nuevo Laredo škof Gustavo Rodríguez Vega skupaj z duhovniki svoje škofije podal izjavo, da "gre raje v zapor, kot zanika svoje versko prepričanje".

"Nihče ne more od Cerkve zahtevati, da bo delovala proti svojim načelom. Naj Vrhovno sodišče pošlje škofe in duhovnike v zapor, če hočejo, vendar Cerkev ne more delovati v nasprotju z naukom našega Gospoda Jezusa Kristusa. Ta zakon Cerkve ne obvezuje za nič, zato ne bomo sodelovali pri sklepanju istospolnih zvez."

Duhovniki in škof trdijo, da njihovo stališče temelji tudi na znanstvenih, antropoloških in družbenih razlogih ter da je pomen zveze enega moškega in ene ženske v zasnovanju novega življenja in s tem družine.

Vesna Vilčnik

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top